30’dan fazla il için son dakika kuvvetli yağış uyarısı! Yaz geldi sanmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde beklenen hava durum tahminlerini il il paylaştı. 30'dan fazla il için son dakika kuvvetli yağış uyarısı veren MGM'nin 3 Haziran güncel hava durum raporu.

04.06.2022-00:13 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-09:25)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde sabahın erken saatlerinden itibaren beklenilen hava durumu il il paylaşıldı. Meteoroloji yetkililer 30’dan fazla il için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken yağışların genellikle iç Ege, Batı Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğu kesimlerinde de görüleceği bildirildi.

Yağışların gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirilen hava durumu tahminlerinde ayrıca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu’nun doğusunda kalan yerlerle Doğu Akdeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin batı kesimlerinde toz taşınımı olmasının beklenildiği aktarıldı.

30’dan fazla il için son dakika kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak yağış uyarısı!

Haziran ayına girdiğimiz şu günlerde Türkiye, neredeyse Nisan yağmurları etkisi altında olamaya başladı. Meteoroloji yetkililerini değerlendirmelerine göre çok sayıda ilde sağanak yağışların başlayacağı bilgisine rastlanırken yetkililerden uyarılar da peş peşe gelmeye başladı. Uyarılarda, dışarıya çıkacak olan vatandaşların sağanak yağışlara karşı mutlaka tedbir alınması ve dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Meteoroloji'den elde edilen son verilere göre, yurdun büyük bir bölümünde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanı görüleceği bildirilirken, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzey bölgesinde ola yerlerde sağanak yağışların meydana geleceği aktarıldı. Hava tahminlerinde ayrıca, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kalan yerlerde de sağanak yağışların görüleceği belirtilirken, Balıkesir’in güneyinde olan yerler İzmir Muğla, Konya’nın kuzeyi ve batısı, Bilecik çevrelerinde yerel sağanak yağış ve ara ara gök gürültülü sağanak yağışların gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kalan yerler ile Doğu Akdeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı kısmında ise toz taşınımlarının görülmesinin beklenildiğinin ifade edildiği hava tahminlerinde gece ve sabah saatleri itibariyle Marmara Bölgesi'nin doğusunda kalan yerler ile Batı ve Orta Karadeniz Bölgesinin kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesinin beklenildiği de kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının tüm yurtta mevsim normallerinin 6 ve 10 derece üstünde olması beklenirken rüzgarın kuzey yönlerden, ara ara da güney ve doğu kesimlerinden eseceği bildirilen hava tahminlerinde öğle saatleri itibariyle Çanakkale'de ve Balıkesir'in çevresinde kuzey, Kahramanmaraş, Malatya ve Sivas'ta ise güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği bildirildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal