Muğla Sağanak Yağışlara Teslim Oldu: Hasarın Boyutu Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Dün Muğla’da sağanak yağışlar ve dolu sonrasında meydana gelen hasarın boyutu gün ağarması ile meydana çıktı.

09.01.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 09.01.2022-12:38)

Dün gece saatlerinde ilk olarak Bodrum ilçesinde başlayan ve daha sonra Marmaris’te de etkili olan sağanak ve dolu, büyük hasara neden oldu. Günün ağarması ile beraber dün akşamın haşarıda ortaya çıktı. Birçok ev ve iş yeri su altında kalırken, birçok araçta büyük hasar gördü. 

DOLU NEDENİYLE CADDE VE SOKAKLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Gece saatlerinde başlayan yağışlar şiddetini giderek artırdı. Bodrum’a bağlı Yalıkavak mahallesinde birçok evi su bastı. Evlerinden çıkan vatandaşlar dolunun başlaması ile sokakta zor anlar yaşadı. Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ekiplerin 2 ev su baskını, bir mahsur kalma ve 22 bahçe su baskını olayına müdahale ettiği bildirildi.


MARMARİS'TE DENİZİN RENGİ KAHVERENGİYE DÖNÜŞTÜ

Marmaris’te başlayan dolu ise dakikalar içinde sokakları beyaza bürüdü. Son 24 saatte metrekareye 160,2 kilogram yağış düştüğü belirtilirken, zaman zaman etkili olan dolu araçlara, teknelere ve iş yerlerinin tentelerine zarar verdi. İçmeler ve Armutalan mahallerinde bazı evlerin bahçelerinde ve evlerde su baskınları yaşandı. Turunç ve Hisarönü mahallelerinde ise kara yoluna düşen kaya parçaları ekiplerce kaldırıldı. Denizin rengi derelerden akan çamurlu suyla kahverengiye dönüştü. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal