Kırklareli’nde Yağışlar Sele Neden Oldu: Vatandaşlar Kepçe İle Kurtarıldı

Havaların soğumasıyla beraber yurdun birçok yerinde sağanak yağışlar etkili olmaya başladı. Yağmurun şiddetini artırması ile Kırklareli'nde sokaklar göle döndü. Birçok aile evinde mahsur kaldı. İşte o anlar…

29.12.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-12:26)

Kış aylarının gelmesiyle beraber sağanak yağmur ve kar yağışları başladı. Yurt genelinde birçok yerde etkili olan sağanak yağışlar Kırklareli’nde hayatı olumsuz etkiledi. Uzun süreli yağışlar sonrasında sokaklar göle dönerken, birçok aile evlerinde mahsur kaldı. Jandarma ekipleri aileleri evlerinden kepçe ile almak zorunda kaldı. 

KIRKLARELİ’NDE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Bir süredir devam eden sağanak yağış Trakya bölgesini ele geçirdi. Özellikle Lüleburgaz, Babaeski ve Pınarhisar ilçelerinde yağışın etkisiyle su baskınları yaşandı. Derelerin taştığı sel baskınında mahsur kalan insanları kurtarmak için jandarma ekipleri seferber oldu. 

EVLER SU ALTINDA KALDI

Göle dönen Lüleburgaz ilçesinde yağışın etkisi ile dereler taştı. Apartmanların giriş katlarını su basarken insanlar evlerinde mahsur kaldı. Dere üzerinden giden köprünün sular altında kalması ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine bölgeye AFAD, UMKE, askeri personel, polis, belediye, sağlık ve Kızılay'dan ekipler sevk edildi. Korku dolu anların yaşandığı Lüleburgaz’da jandarma ekipleri mahsur kalan vatandaşları kepçe ile kurtararak misafir evlerine yerleştirdi. 

Kırklareli'nde su baskını

BİRÇOK İŞ YERİ SELDEN ETKİLENDİ

Kırklareli’ne bağlı Babaeski ilçesinde Çürtlen Deresi'nin taşması sonucu bölgede bulunan birçok iş yeri sudan zarar gördü. 

VALİLİKTEN YAĞIŞLAR HAKKINDA UYARI 

Yaşanan sel baskınları sonrası vatandaşları devam edecek yağışlar hakkında uyaran Kırklareli Valiliği, "Ekiplerimizin ilk andan itibaren afetten etkilenen bölgelerde müdahale ve önleme çalışmaları aralıksız devam etmektedir... Meydana gelen su baskınından etkilenen bölgelerimizde vatandaşlarımızın tüm mağduriyetleri devletimiz tarafından giderilecektir... Su baskınından etkilenen bölgelerde yaşayan değerli vatandaşlarımızın yetkili ekiplerimizin yönlendirme ve uyarılarını dikkate almaları büyük önem taşımaktadır. Allah ülkemizi, ilimizi tüm afetlerden korusun” açıklamasında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal