Mucize Doktor Dizisinde Bahsedilen Kuyucak Gölü Nerededir?

Fox TV'nin sevilen yapımı Mucize Doktor dizisinde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek için Kuyucak Gölü'nden bahsedildi. Mucize Doktor Kuyucak Gölü nerededir?

17.02.2021-14:45 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-14:45) Mucize Doktor Dizisinde Bahsedilen Kuyucak Gölü Nerededir?

Ekranların sevilen dizisi Mucize Doktor yeni bölümleri ile her hafta izleyicisinin karşısına çıkıyor. Mucize Doktor'un geçtiğimiz bölümünde kuraklığa dikkat çekmek için Kuyucak Gölü'nden bahsedilmişti. Peki Kuyucak Gölü nerededir?

Perşembe akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Mucize Doktor son bölümünde izleyicisine bir mesaj verdi. Dizide Ali Vefa hastaneye geliyor ve sevgilisini kaybettiğini söyleyen bir hastayla karşılaşıyor. Durum karşısında kafası karışan Ali Vefa daha sonra hastanın sevgili olarak bahsettiği yerin Kuyucak Gölü olduğu anlaşılıyor. Dizide izleyiciye verilen kuraklık mesajı oldukça dikkat çekti. İzleyiciler dizide geçen Kuyucak Gölü hakkında araştırma yapmaya başladı.

KUYUCAK GÖLÜ NEREDEDİR?

Mucize Doktor dizisinin son bölümünde kuraklığı dikkat çekmek adına Kuyucak Gölü’nden bahsedilmişti. Kuyucak Gölü Van ilinde yer almaktadır. Göl Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınmıştı. Ancak göl havaların ısınmasıyla birlikte kurumaya başladı. Göl göç halindeki kuşlara da ev sahipliği yapıyordu. Ancak kuraklığın devam etmesi kuşların göç yoluna dahi etkilemeye başladı.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal