MSÜ başvuruları açıldı mı, ne zaman başlayacak? MSÜ başvuru kılavuzu yayımlandı mı, şartlar neler olacak 2024? Milli Savunma Üniversitesi sınavı için bekleyiş sürüyor

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi sonrası Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavıyla ilgili detaylar merak edildi. MSÜ sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru ekranının açılmasını heyecanla bekliyor. Peki MSÜ başvuru tarihi ne zaman? MSÜ başvuru ekranı açıldı mı? İşte detaylar…

02.01.2024-12:53 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-12:53) MSÜ başvuruları açıldı mı, ne zaman başlayacak? MSÜ başvuru kılavuzu yayımlandı mı, şartlar neler olacak 2024? Milli Savunma Üniversitesi sınavı için bekleyiş sürüyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2024 MSÜ sınav tarihi belli olmuştu. 3 Mart’ta yapılacak olan MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvurularının Ne Zaman başlayacağı ve başvuruyla ilgili diğer bilinmesi gereken detaylar merak ediliyor. Peki MSÜ başvuruları açıldı mı, ne zaman başlayacak? MSÜ başvuru kılavuzu yayımlandı mı, şartlar neler olacak 2024?

MSÜ başvuruları açıldı mı?

MSÜ sınav için başvuruların başlayacağı tarih belli oldu. ÖSYM takvimine göre MSÜ başvuruları 3-30 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

MSÜ Başvuru 2024

MSÜ başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ kılavuzunda yer alacak. Adaylar kılavuza 3 Ocak 2024 tarihinden itibaren ÖSYM'nin sitesinden erişebilecek.

MSÜ başvurusu nasıl yapılır 2024?

MSÜ başvuru işlemleri belirtilen tarihler arasında ÖSYM Başvuru Merkezleri, veya ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılabilecek. 

MSÜ sınavı başvuru şartları neler?

Adayların, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları 2'nci seçim aşamalarına katılabilmeleri için, ÖSYM'nin uygulayacağı 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuru yapmaları ve harp okulları için 2023-YKS'nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT), astsubay meslek yüksekokulları için 2023-YKS Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmeleri gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal