MSÜ 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, tercihler bitti mi?

On binlerce adayın gündeminde yer alan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 2022 MSÜ tercihlerinin son gününün ne zaman olduğunu da merak edilenler arasında yer alıyor. MSÜ 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ tercihleri bitti? İşte merak edilenler...

08.05.2022-16:13 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-16:13) MSÜ 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, tercihler bitti mi?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ)'ne girmek isteyen adaylar 27 Mart'ta düzenlenen sınav sonrasında sınavda başarılı olanlar için tercih süreçleri başlamıştı. 18 Nisan'da başlayan tercih sürecinin ise ne zaman biteceği ve tercihlerin ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından sıklıkla sorgulanmaya başladı.

MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, tercihler bitti mi?

MSÜ'ye girmek için 27 Mart'ta sınava giren adaylar için Nisan ayında tercih süreci başlamıştı. 18 Nisan tarihinde başlayan Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih süreci, 13 Mayıs Cuma günü 23.59'a kadar devam edecek. Belirtilen tarihler arasında tercih de bulunmayan ya da belirtilen tarihlerden sonra tercih yapmaya çalışan adaylar 2. seçim aşamalarına çağırılmayacağı belirtildi.

MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, tercihler bitti mi

MSÜ tercihi nasıl yapılır?

27 Mart'ta düzenlenen sınavdan geçen ve tercih yapmaya hak kazanan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecek.

MSÜ 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

MSÜ 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ'de yer almak isteyen adayların tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ web adresinden açıklanacaktır. Fakat MSÜ 2022 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair şimdilik kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Geçen yıl MSÜ tercihleri 30 Nisan ile 19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Tercih sonuçlarıysa 11 Haziran'da açıklanmıştı.

2021'deki bilgiler göz önüne alındığında bu seneki tercihlerin 5 Haziran'da açıklanabileceğine dair tahmin yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde konu hakkında resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

MSÜ yerleştirme nasıl yapılacak

MSÜ yerleştirme nasıl yapılacak?

Yerleştirme sürecinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içlerinde ayrı olmak üzere değerlendirme yapacaklardır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanılmasının ardından intibak eğitimine katılıp sonrasında ayrılan adayların, Meslek Yüksek Okulları tercihi yapsa dahi tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süreci boyunca tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları göz önüne alınarak yerleştirilecektir. "Ek Yerleştirme" sürecindeyse intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrasıyla Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirtilen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi amacı ile okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması durumunda sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılım gösteren hiçbir aday Asb.MYO tercihleri sırasında kendisine sıra gelse de geçiş yapamayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal