Motorin ve benzin fiyatları daha düşecek mi? Brent petrol kaç lira oldu? Motorin fiyatı neden düşüyor?

Pandemi ve tedarik kriziyle birlikte hızla yükselen ham petrol fiyatları piyasayı etkilemeye ve tüketiciyi yormaya devam ediyor. BDDK’nın aldığı kararla birlikte dövizdeki gevşeme motorin ve benzin fiyatlarına yansımaya başladı.

28.06.2022-13:02 - (Son Güncelleme: 11.07.2022-13:21) Motorin ve benzin fiyatları daha düşecek mi? Brent petrol kaç lira oldu? Motorin fiyatı neden düşüyor?

Pandeminin etkisiyle beraber iki yıllık dönemde ham petrol fiyatları çok hızlı bir şekilde artış göstermeye başlamıştı. Akabinde yaşanan tedarik krizi de hammadde fiyatlarındaki artışı tetiklemiş son 10 yıldaki en yüksek seviye olan 139 Dolar seviyelerini görmüştü. 


Motorin ve benzin fiyatları düşecek mi?

Hayatın normalleşmesi brent petrol fiyatlarını etkiledi. Pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte hayatın normalleşmesi Brent petrol fiyatlarını düşürmeye başladı. Fakat fiyat istikrarının sağlanmaması ve iniş çıkışların devam ediyor olması motorin ve benzinde tüketici fiyatlarına indirimlerin hemen yansımasını engelliyor. Motorin ve benzin fiyatları neden düşmeye başladı? Türkiye’deki motorin ve benzin fiyatlarının bir diğer etmeni ise döviz kurundaki yüksek volatilite. 

Brent petrol fiyatlarında hızlı düşüş

Son zamanlardaki dövizdeki hızlı yükselişe BDDK’nın kararı etki etti ve yükseliş yavaşlayarak hızlı bir düşüş sağladı. Dövizdeki gevşemenin ardından motorin ve benzin fiyatlarında da peşpeşe indirim haberi gelmeye başladı. Bu gece itibariyle motorine 2,5 lira indirim gelmesi beklenirken yeni indirimlerin gelmesi de söz konusu. Hem dövizdeki hızlı düşüş hem de bren petrol fiyatındaki hızlı düşüş çok yakın zamanda yeni indirimlerin geleceğinin müjdecisi. Bugün itibari ile gelen indirime ek gelecek indirimlerle motorin fiyatının 25 lira seviyelerine inmesi söz konusu olabilir. Benzin fiyatı ise 23 lira civarına gerileyebilir.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal