Moskova katliamının perde arkası: Teröristlerin sorgu görüntüleri ortaya çıktı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen ve 144 kişinin hayatını kaybettiği trajik katliamın ardından Rus istihbarat teşkilatı, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sorgu görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Sorgulamalarda teröristlerin ifadeleri, olayın arkasındaki karanlık planların perde arkasını aydınlatmaya yardımcı oluyor.

09.04.2024-11:01 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-11:01) Moskova katliamının perde arkası: Teröristlerin sorgu görüntüleri ortaya çıktı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşanan ve 144 kişinin hayatını kaybettiği korkunç katliamın ardından Rus istihbarat teşkilatı, saldırının failleri olan teröristlerin sorgu görüntülerini kamuoyuna duyurdu. Bu sorgulamalarda teröristlerin verdiği ifadeler, olayın arka planını ve gerçekleştirilen karanlık planları aydınlatmaya yönelik önemli ipuçları sağlıyor. Saldırganlardan biri olan Şemsidin Fariduni, emirlerini bir kişi olan Seyfullah'tan aldıklarını belirtti. Fariduni, olayın ardından Seyfullah'ın kendilerine Kiev'e gitmeleri talimatını verdiğini aktardı. Seyfullah'ın kendilerini beklemeleri ve sınırdan uzak olmayan bir yerde araçlarını bırakmaları yönünde talimat verdiğini ifade etti.


Saldırganların açıklamaları ortaya çıktı

Fariduni'nin aktardıklarına göre, Seyfullah daha sonra kendilerine sesli mesaj göndererek Kiev'e doğru gitmeleri ve sınırdan uzak olmayan bir yerde araçlarını bırakmaları gerektiğini iletti. Ardından da kendilerine daha fazla yardımcı olacağını belirtti. Diğer bir saldırgan ise vaat edilen parayı dile getirdi ve her bir kişiye verilecek 10 bin euro için beklediklerini ifade etti. Ancak daha sonra işin zorlaştığını anladıklarını ve Seyfullah'ın onlara Kiev'e geçmek için sınırda yardımcı olacaklarını söylediğini aktardı. Parayı kendilerine Kiev'de vereceklerini belirtti.

Ülkede son 20 yılın en büyük saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Ancak Rusya, saldırının arkasında Ukrayna ve Batı'yı işaret ediyor. Bu iddialar ise Kiev yönetimi tarafından reddediliyor. Olayın gerçek perde arkası ve sorumlularıyla ilgili soruşturma devam ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal