Moğollar Grubunun Kurucusu Aziz Ahmet Hayatını Kaybetti!

Bir döneme damga vuran Moğollar grubunun kurucularından Aziz Ahmet hayatını kaybetti. Haberi Moğollar resmi Instagram sayfasından duyurdu.

02.11.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-12:22) Moğollar Grubunun Kurucusu Aziz Ahmet Hayatını Kaybetti!

1967 senesinde müzisyen dostu Murat Ses ile beraber Moğollar grubunu kurarak, fırtına estiren Moğollar grubunun kurucusu Aziz Azmet'in yaşamını yitirdiği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

Moğollar grubunun resmi Instagram sayfasından yayınlanan açıklamada 71 yaşında yaşama gözlerini kapayan Aziz Ahmet için "Moğollar'ın kurucularından, sevgili dostumuz Aziz Azmet'i bu sabah yitirdik. Çok üzgünüz. Huzur içinde yatsın" denildi.

AZİZ AZMET KİMDİR?

1 Ocak 1947 senesinde dünyaya gelen Aziz Azmet, müzik yaşamına ilk olarak Meteorlar grubu ile girmiştir. Azmet bu grupta bas gitarla birlikte vokal de yapmaktadır. Grupla birlikte cover parçalar üzerinde çalışan Azmet'in 64'te kaydedilip 66'da piyasaya çıkan iki plağı bulunuyor.

1967 senesinde müzik yaşamına devam eden Mesut Aytunca'nın Silüetler grubuna gitarist ve vokalist olarak dahil olmuştur. Grupla aynı ismi taşıyan uzun çalarda grubun yaptığı İngilizce cover'ları Aziz Azmet seslendiriyordu. Burada daha sonra Moğollarda birlikte çalışacağı Murat Ses ile birlikte müzik yapmıştır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal