Ümraniye'de Meydana Gelen Göçük İle İlgili Mevlüt Uysal'dan Açıklama!

Ümraniye'de Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde, metro inşaat sahasının da bulunduğu caddede göçük yaşandı. Olayla ilgili İBB Başkanı Uysal'dan açıklama geldi.

02.11.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-12:01) Ümraniye'de Meydana Gelen Göçük İle İlgili Mevlüt Uysal'dan Açıklama!

Ümraniye'de Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde, metro inşaat sahasının da bulunduğu caddede göçük yaşandı. Çevredeki bir sitenin güvenlik kulübesinin de göçükte kalması sebebi ile arama kurtarma çalışması başlatıldı. Göçük altında kalan 2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Metro inşaat sahası çevresindeki yolda meydana gelen göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı Çöküntünün oluştuğu yerin yanındaki siteye ait güvenlik kulübesi de göçük altında kaldı.

MEVLÜT UYSAL'DAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Mevlüt Uysal söz konusu durum hakkında şöyle konuştu:

Ayrıntılar teknik inceleme gerçekleşinde öğrenilecek. Makas değiştirme kısmında bir genişleme çalışması yaparken göçük meydana gelmiş. Tünelle üst grup arası ortalama 17 metre. Bu arada ayrı bir boşluk olması muhtemel. Teknik inceleme gerçekleşinde kamuoyuna duyurulacak. Burada ani bir hareketlilik olmuş. Bunun sebebi ortaya çıkarılmalı. Şuanda dinamit patlatılacak bir durum yok.

Dün gece 01:20 civarlarında olay meydana geldi. Çok ani bir çökme. Nedeni araştırılıyor. Zeminin hareketlerinden dolayı olmuş olabilir. Olaydan sonra bütün ekibimiz bir oldu aralıksız çalışmaya devam ediyorlar. Arkadaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum.

İhmal varsa ne gerekiyorsa o olacaktır. Bu iki kardeşimizden birinin bedenine ulaşıldı diğerinin naaşına da ulaşılmak üzere. Sorumluları varsa gereği yapılacaktır.

Yan taraftaki tahliye edilen binalar için çalışmalar başladı. Akşama kadar durum kesinleşecek, teknik olarak bir sorun varsa o binalar boşaltılacak. Fakat şuan öyle bir durum yok. Ailelerimizin yanındayız onların önlemlerini alıyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal