Moğolistan Ziyaret Edilecek Yerler

Asya coğrafyasında yer alan Moğolistan, köklü kültürü, misafirperverliği, zengin tarihi ve göz alıcı doğası ile insanı kendine hayran bırakıyor. Bu sefer hangi ülkeyi gezsem nereleri keşfetsem diye bir düşünce varsa kafanız da rotayı Moğolistan’a çevirebilirsiniz.

13.06.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:03) Moğolistan Ziyaret Edilecek Yerler

Asya coğrafyasında yer alan Moğolistan, köklü kültürü, misafirperverliği, zengin tarihi ve göz alıcı doğası ile insanı kendine hayran bırakıyor. Bu sefer hangi ülkeyi gezsem nereleri keşfetsem diye bir düşünce varsa kafanız da rotayı Moğolistan’a çevirebilirsiniz. Moğolistan Ziyaret Edilecek Yerler olarak kesinlikle listenizle yer almalıdır.

Moğolistan Ziyaret Edilecek 5 Yer

  • Flaming Cliffs

Gobi çölünde bulunmaktadır. Milyonlarca yıllık tarihi olan bu yerde dinozor fosilleri ile karşılaşabilirsiniz.

  • Gandantegchinlen Manastırı

Ulan Batur şehrin de yer alan bu yapı dini bir yapıdır. Burada yaşayan yerel halk bu manastıra Gandan manastırı da demektedir.

  • Sukhbaatar Square

Eğer resmi bir güne ya da bayrama denk gelirseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü bu dönmeler de bir çok aktiviteler yapılmaktadır.

  • Gorkhi-Terelj National Park

Doğa ile baş başa olmak ve bu eşsiz güzelliğe adım atmak istiyorsanız bu ulusal parkı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Gobi Gurvansaikhan National Park

Eşsiz güzelliğine tanıklık edeceğiniz bir diğer parklardan bir tanesi olan ve doğal güzelliği aklınızda kalacak Gobi Gurvansaikhan National Park geziniz de mutlaka gezilmesi yerlerden bir tanesidir.

Moğolistan’da Ne Yenir?

  • Khorkhog

Keçi etinin kapaklı demir tencere içerisinde pişirilmesiyle yapılan bir Moğol Moğolistan’a özgü bir yemektir.

  • Kelle

 Koyun kellesi Moğolların en popüler yemeklerinden bir tanesidir. Koyun kellesinin temizlenip ayıklandıktan sonra içinin sebzelerle doldurulup pişirdikten sonra servis edilir.

  • Buuz

Baktığınız da bir mantıya benzeyen bu yemek Moğolistan’a özgü olup hemen hemen her restoran ve cafe de bulabileceğiniz tatlardan bir tanesidir.

  • -Khuushuur

Hayvan etinin hamurla birleştiği bu lezzet denemeniz gereken tatlardan

Moğolistan’da Konaklama Nasıl Olur?

Moğolistan tatiliniz de kalacak bir yer arıyorsanız Ulan Bator ve çevresi konaklamanız için gayet iyi yerlerden biridir.  Her yıl bünyesin de yerli ve yabancı turist ağırlayan Moğolistan, turistlerin kalmak için tercih ettiği en çok bölge Ulan Bator bölgesidir.

Tercih edilen otellerden birkaçı şöyledir;

Novotel Ulaanbaatar

  • Bütçenize uygunluk gösterecek olup moğolistana gidip konaklayanların en çok tercih ettiği oteldir.

The Grand Hill Hotel

  • 4 Yıldızlı olan bu hotel bölgedeki otellerden biraz daha pahalı olabilir. Yine de konaklamak isteyecek misafirler için temiz, güvenli bir yerdir.

Premium Hotel Ulaanbaatar

  • 4 yıldızlı olup rahat edebileceğiniz otellerdendir. Hem bar hem konferans merkezi olan bu yer konaklamasın da sorun yaşamak istemeyenler için tercih edilebilir.

Birçok gezginin ve turistin otel konaklamalarından farklı olarak, kendilerini doğaya bırakarak çadır kurabilecekleri yerler olup otel bulma telaşına girmeyebilirsiniz. Eğer kamp yapmayı seviyorsanız ve hiç bilmediğiniz bir ülke de kamp yapmak sizi ürkütmeyecekse otel masrafına gerek kalmadan doğanın size sunduğu fırsatları değerlendirebilirsiniz. Moğolistan ziyaret edilecek yerler bakımından oldukça zenginken konaklamadan tasarruf sağladığınız bütçeyi daha çok yer görmek eğlenmek yemek içmek için kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal