Miyom ameliyatı tehlikeli midir?

Kadın hastalıkları olan Miyom,bu sıralar gündemden düşmemekte.Miyom ameliyatı olan bir hastanın ,ameliyat sırasında beynine attığı pıhtı yüzünden hayatını kaybetmiş olması insanları tedirgin etmiş durumda.Peki Miyom ameliyatı tehlikeli midir?işte herkesin tedirgin olduğu o sorunun cevabı ..

08.04.2022-03:31 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-03:31) Miyom ameliyatı tehlikeli midir?

Antalya'da turizm sektöründe çalışırken kadın hastalıklarından rahatsızlanan Gülşah Gizem Angı ameliyat sonrasında beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirmişti.Bu olayı öğrenen ve aynı rahatsızlık problemi olan kadınlarımız tedirgin olmuş durumda.İnternet üzerinden sürekli miyom ameliyat videoları araştırılmakta.Gelin merak ettiğiniz sorunun cevabını verelim.

Miyom Ameliyatı

Miyom nedir ?  Ameliyat tehlikeli midir ?

Kadınların rahminde görülen ,anormal şekilde kas çoğalması ile büyüyen iyi huylu tümördür.Sınırları düzgün olup farkı yerleşimler de bulunabilir. Horman'ların neden olduğu söylenmiş olsa da ,genetik olarak ailesel yapıdan geldiği'de bilinmektedir.Üreme dönemi zamanında her 5 kadından birinde %20 olarak görülmektedir. Menapoz durumunu yaşayan kadınların çoğunda hormon seviyelerinin düşmesiyle küçülme görülmüştür. Obez rahatsızlığı olan ve doğum yapmayan hastalarda daha fazla görülür.

Miyom ameliyatında ölüm riski çok düşük bir ihtimaldir.

Ölüm ancak kontrol edilemeyen bir kanama sonrası karşılaşılacak bir durumdur. Miyom ameliyatı sırasında ölüm riskini en aza indirmek için doğru teknik uygulamak gerekir.Ayrıca zamanı da doğru kullanmak çok önemlidir.Her zaman doğru müdahale ve zamanı iyi kullanma hayat kurtarır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal