MİT'ten TKPML/TİKKO Terör Örgütüne Operasyon

MİT ve polisin TKPML/TİKKO terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği operasyonda aranmakta olan bir hücre üyesi sahte kimlikle yakalandı.

01.03.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-17:36) MİT'ten TKPML/TİKKO Terör Örgütüne Operasyon

MİT ve polisin TKPML/TİKKO terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği operasyonda aranmakta olan bir hücre üyesi sahte kimlikle yakalandı.

Elde edilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TKPML Konferans (Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist) terör örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkarılması doğrultusundaki çalışmalar çerçevesinde; Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) aktarılan istihbarat il bilikte harekete geçti.

Örgütün silahlı uzantısı TİKKO (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) içerisinde söz sahibi olarak faaliyetlerde bulunan ve UYAP sistemi ile yapılan sorgusunda Tunceli Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan hakkında ‘yakalama’ kararı verilen C.A. adlı hücre üyesinin yakalanması amacıyla operasyon başlattı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

MİT ve polis, hücre üyesinin Ümraniye’de bir evde gizlendiğini belirledi. Yapılan tespitlerden sonra belirlenen adrese 25 Şubat Pazartesi günü baskın yapan polis, C.A. adlı hücre üyesini sahte kimlikle ele geçirdi.

Emniyetteki sorgusundan sonra adliyeye gönderilen örgüt üyesi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal