MİT Tarafından Yürütülen Operasyonla Yakalanan 16 Mossad Ajanının Yargılanmasına Başlandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla yakalanarak tutuklanan 16 Mossad ajanının yargılanmasına başlanıldı. Tamamının tutuklu yargılandığı sanıkların ifadeleri tercümanlar eşliğinde alınıyor.

08.02.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-15:30) MİT Tarafından Yürütülen Operasyonla Yakalanan 16 Mossad Ajanının Yargılanmasına Başlandı!

‘Siyasal ve askeri casusluk’ suçundan 20 yıla kadar hapisleri istenen Mossad ajanları, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşına çıktı. Sanıkların ifadeleri tercümanlar eşliğinde alınıyor. Davanın ilk duruşmalarının 4 gün boyunca süreceği ifade edildi. 

TERCÜMANLA İFADELERİ ALINIYOR

MİT’in operasyonuyla birlikte yakalanarak tutuklanan 16 sanık hakkında ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan yargılanacak. Aynı zamanda sanıklar için 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, jandarma ekipleri eşliğinde mahkemeye getirilen sanıklara kimlik tespiti yapıldı. Tercümanlar eşliğinde ifadeleri alınan sanıkların ilk duruşmalarının 4 gün süreceği belirtildi. 

TARİHİ OPERASYON: İLK AŞAMADA 15 İSİM TESPİT EDİLDİ

200 kişilik ekipten oluşan MİT, Mossad’ın ülkemiz aleyhine faaliyet yürüttüğünü tespit ederek şüphelilerin bir yıl boyunca izini sürdü. Öğrenilen bilgilerin emniyetle paylaşılmasının ardından 4 ilde eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı. Operasyonlarda, ‘Siyasal ve askeri casusluk’ suçu işlediği gerekçesiyle 15 casus yakalandı. 

MOSSAD'A SERVİS ETTİ

Ülkemizde casusluk amacıyla faaliyet gösteren ve üçer kişilik gruplar halinde örgütlenmiş Mossad şebekesi Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonu doğrultusunda kıskıvrak yakalandı. 

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Arap asıllı casuslar ülkemiz aleyhine faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle yakalanarak ayrıntılı bir şekilde sorguya alındı. MİT’in operasyon doğrultusunda yakalanan 15 casusun sorgusunu tamamladıktan sonra kapsamlı bir şekilde iddianame hazırlanmasının beklendiği aktarıldı. 

İTİRAF ETTİ

Türkiye'de yaşayan Filistinliler ile ilgili çeşitli bilgiler toplayıp bu dosyaları da binlerce Euro karşılığında verdiğini itiraf eden M.A.S., ‘Mossad yetkilisiyle İsviçre'de yüz yüze görüştüm. Bana dizüstü bilgisayarda dosya şifrelemeyi öğretti’ ifadelerine yer verdi. -

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal