10.02.2022-13:56 (Son Güncelleme:10.02.2022-16:00)


1

A Milli Futbol Takımı ile Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu, Türkiye günlerine ait dikkat çeken itiraflarda bulundu.



2

Ukrayna ekiplerinden Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu Türk futbolu ve Türkiye günleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Daha önce Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran Rumen hoca Türk futbolunun geleceği, Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye günleri hakkında değerlendirmelerde bulundu



3

Galatasaray'dan, Beşiktaş'a transfer olduğunda unutamadığı anısını paylaşan Rumen teknik adam, 'Sadece Türkiye'de rakip taraftarlar bana iyi davrandı. Galatasaray'dan Beşiktaş'a gittiğimde Ali Sami Yen'deki ilk maçta Galatasaray taraftarları beni alkışlamışlardı. Onu hiç unutamıyorum. Benim için inanılmaz bir atmosferdi. Türk futbol taraftarları inanılmaz. Futbolu iyi biliyorlar, yakından takip ediyorlar. Futbolcuları nasıl onore edeceklerini de iyi biliyorlar. Bazı maçlarda tabii büyük baskı oluştururlardı.'



4

'Bu tabii ki takımın mücadelesine pozitif yansırdı. Türk futbolunu seviyorum. Türk futbolu içinde olmaktan hep mutlu oldum. Türkiye'de geçen futbol kariyerimden onurluyum.'



5

Türkiye'de çok yetenekli futbolcular olduğunu vurgulayan teknik adam, 'Birçok takım dışarıdan futbolcu alıyor. Dış transferlerin çok olması altyapıdan gelecek gençlerin önünü kapatıyor.



6

Türkiye, çok yetenekli, genç oyuncuların olduğu bir ülke. Sadece onları iyi organize etmek gerekiyor. Oyundaki taktik kapasitelerini, verimlerini artırmak lazım.' şeklinde konuştu.



7

Rumen teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en güçlü adayı olarak Trabzonspor'u gördüğünü belirtti. Lucescu, 'Trabzonspor şampiyonluğa daha yakın.' ifadesine yer verdi.



8

Teknik adam, Türkiye Süper Ligi'nin Avrupa'daki en iyi ilk 7 lig arasında yer aldığını ve bunun da önemli olduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR