03.03.2022-14:19 (Son Güncelleme:03.03.2022-14:19)


1

Ülkemizde uzunca bir süre görev alan ve Milli Takım'da da görev alan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, Ukrayna'da görev yaptığı takımıyla savaşın ortasında kalmıştı.



2

Ukrayna - Rusya arasında çıkan savaş nedeniyle özellikle Ukrayna halkı oldukça zor günler geçiriyor. Savaşın 8. gününe girilmesine rağmen halen çatışmalar devam ediyor.



3

Mircea Lucescu savaş nedeniyle Ukrayna'dan ayrılarak ülkesi Romanya'ya uzun süren bir yolcuğun ardından ulaşmayı başarmıştı. Rumen teknik adam Ukrayna'da yaşadığı korku dolu anları anlattı. Lucescu, yapmış olduğu açıklamalarda ;



4

Lucescu : Bir gece uyandım ve bana çok güçlü gök gürültüsü gibi geldi, ama hayır, maalesef hayır. Bana savaşın başladığını ve Kiev'in kapılarına kadar geldiğini söylediler.



5

Lucescu : Kimse bunu beklemiyordu. Donbas'ta en fazla bir çatışma olacağı düşünülüyordu. Hiç kimse şu andaki gibi bir istilaya inanmıyordu. Çatışmalar başladığında, futbol artık oynanmıyordu ve beklemek zorundaydık. Bir gün bekledim. Bu arada Ukrayna'dan ayrılmam için büyükelçiliğim bana baskı yapıyordu. Başkanımla konuştum, oyunculara güvence verdim, ailelerin futbolcuların ailelerinin güvende olduğuna emin olduk. Bunların ardından ekibimle birlikte yola çıktık.



6

Lucescu : Gümrük ve kontrol noktaları nedeniyle 17 zor saat yaşadım. Şehirden çıkmak için saat yedide yola çıktık, sokaklar, şehirden çıkmaya çalışanların arabalarıyla tıkanmıştı. Kiev dışında ikinci yollar aramaya başladık.



7

Lucescu : Yolda güneye doğru giden asker konvoyları gördük çünkü Karadeniz'den ülkeye bombalama başlamıştı. Moldova sınırına vardık, orada korkunç sahneler gördüm. Kadınları ve çocuklarına sınıra kadar eşlik eden daha sonra geri dönmek zorunda kalan erkekleri gördüm. Orada savaşın gerçek dramını anlıyorsunuz.



8

Lucescu : Umarım, siyasi bir anlaşmaya varılır ve her şeyden önce ilk gerekliliğin farkına varırız; başkalarının ölmesine izin vermemek. Tekrar ediyorum, hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu, Ukraynalılar, Putin'i dinledi, sözlü çatışmalar ve tehditler olacağını düşünüyorlardı. Tarih, bize bu hikayeyi bir başkasına saldıran kardeş ülke olarak anlatacak, bu inanılmaz bir yara.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR