Mircea Lucescu: Jorge Jesus’un rövanş maçında bizi hafife alacağını düşünmüyorum

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe ile İstanbul’da oynayacaklar Şampiyonlar Ligi ön eleme rövanş karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. İlk maçtan sonra ortaya çıkan faul sayısı tartışmalarının yersiz olduğunu söyledi.

27.07.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-15:20)
UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe, Polonya’da oynanan ilk karşılaşmada Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev karşısında sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. İstanbul’da oynanacak olan rövanş karşılaşması öncesinde ise nefesler tutuldu.


Kadikoy’de oynanacak olan Fenerbahçe-Dinamo Kiev karşılaşması öncesinde konuk ekibin tecrübeli teknik adamı Mircea Lucescu, düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘İçinde olduğumuz durum Fenerbahçe’den çok farklı’

Açıkçası biz yeni sezon öncesinde hem çok fazla transfer yapamadık hem de elimizdeki oyuncuları da kaybettik... Fenerbahçe birçok oyuncu aldı. Aynı zamanda iyi bir hazırlık yapamadık. Avrupa'da bir maç oynadıktan sonra buraya geldik. Ama Fenerbahçe'nin kendi idman tesisleri var, bu hazırlığı yaptı. Yarın muazzam seyirci desteği olacak. Bizi sadece kadınlar ve çocuklar destekleyecek. Erkekler savaşta şu anda. Tüm bunları düşününce Fenerbahçe ile bulunduğumuz durum farklı. Ama futbol bunlara bakmıyor, sahadaki oyunla neticeleniyor. Elimizden geldiğince başarılı olmak için hazırlıklarımızı tamamladık.


‘Faul tartışmaların abartmaya gerek yok’

Futbolda fauller tabii ki olacak. İlk maçtan sonra Jorge Jesus’un bazı açıklamaları oldu. Bu biraz taktik durum gibi, abartmaya gerek yok. 8 aydır hiçbir hazırlık sürecimiz olmadı. Fenerbahçe'nin hazırlığı ve transferleri var. Dikkatlice bu maça hazırlanmaya çalıştık. Tabii ki adil bir oyun oynanması önemli, onlar önceki maçta kontrol sahibiydi. Biz de kontrat ataklarla sonuç aradık. Sonuca bakmamız gerekecek. Önemli olan adil bir oyun. Hakemler durumu abartabiliyor. O kadar faullük bir durum yoktu.

‘Jorge Jesus’un bizi hafife alacağını düşünmüyorum’

Jesus, tecrübeli ve çok iyi bir teknik direktör. Jesus'un bu maçı doğrudan kazanacağını varsayıp hafife alacağını düşünmüyorum. Geniş bir ekibi olsa da, zor maç olacağını bilecektir. İki takım arasından da ön eleme noktasında en zor maça çıkılıyor. Fenerbahçeli oyuncular çok iyi hazırlandı. Bizim açımızdan oldukça zor bir maç olacak. Koşulları düşündüğümüzde, Ukraynalı futbolcuların yanı sıra akademiden gelen futbolcularla da bir başarı elde etmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe, iyi transferler yaptı. Çok yetenekli futbolcuları var. En nihayetinde iyi bir müsabaka olacak. Fenerbahçe maçı domine etmeye çalışacak. Bizim de umudumuz maçın dengeye oturması ve en sonunda kazanmak.

‘İstanbul’a gelince kendimi iyi hissediyorum’

Hocalık geçmişimde en önemli deneyimleri Galatasaray ve Beşiktaş'ta kazandım. Futbol hayatımda önemli bir yeri var Türkiye'nin. Galatasaray, Beşiktaş ve Milli Takım'ı söyleyebilirim. Taraftarlara çok saygı duyuyorum, onları takdir ediyorum. İstanbul'a gelince iyi hissediyorum. Türkiye benim için her zaman güzel bir ülke.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal