Miraç mucizesi nedir, nasıl olmuştur? İsrâ ve Miraç olayı nasıl gerçekleşmiştir? İsrâ ve Miraç mucizesi...

İslam alemi için büyük bir öneme sahip olan Miraç Kandili'nde nelerin olduğu, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in miraca yükselirken gördükleri merak edilen konular arasında yer almıştır. Peki Miraç mucizesi nedir, nasıl olmuştur? İsrâ ve Miraç olayı nasıl gerçekleşmiştir? İşte İsrâ ve Miraç olayı hakkında merak edilenler...

28.05.2022-18:45 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-18:45) Miraç mucizesi nedir, nasıl olmuştur? İsrâ ve Miraç olayı nasıl gerçekleşmiştir? İsrâ ve Miraç mucizesi...

Miraç, Arapçadan çevrildiğinde "yukarı çıkmak, yükselmek" anlamlarını taşımaktadır. Peygamber Efendimizin en büyük mucizelerinden biri olarak bilinen miraca yükselişi merak edilmektedir. Bahsi geçen bu olay İsrâ ve Necm Surelerinde yer almaktadır.

Miraç mucizesi nedir?

Kur'an'ı Kerim'de yer alan bu olayda geceye dikkat çekilmektedir. Bunun nedeni ise İsrâ'nın gece yolculuğu anlamını taşımasındandır. Aynı zamanda bu Sure gece vahiy edilmiştir.

İslamiyet'e göre, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in bir gece Allah (c.c.) davetiyle Cebrail (a.s.) rehberliğiyle Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan göğe, yüce alemlere ve ilahi huzura yükselmiştir.

Bu nedenle bu olay "İsrâ ve Miraç mucizesi" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda Kur'an'ı Kerim'de bu olay İsrâ ve Necm Surelerinde geçmektedir.

İsrâ olayı nedir?

"İsrâ olayı", Hz. Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e; "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa verilen isimdir.

Hicretten 18 ay önce gerçekleşen İsrâ olayı, tüm beşeri perdelerin kaldırılmasıyla akılların ötesinde ve tamamıyla ilahi bir boyutta gerçekleşen bir lütuftur. 

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal