Milyonların gözü kulağı bu haberde! Asgari ücret zammına yeşil ışık yakıldı!

Milyonların beklediği asgari ücret zammı hakkında yapılacak olan açıklamalar yakından takip ediliyor. Temmuz ayında zam yapılabileceği konuşulurken gelecek olan açıklamalarda dört gözle bekleniyor. Çalışmaların sürdüğü ifade edilirken asgari ücret zammı hakkında bir açıklama geldi. Peki, Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

22.05.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-14:45) Milyonların gözü kulağı bu haberde! Asgari ücret zammına yeşil ışık yakıldı!

Asgari ücrete rekor oranda zam yapılırken yüksek enflasyon nedeniyle bu oran eridi. Pek çok kişi yeni bir zam yapılmasını isterken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ek zam olabileceği sinyalini verdi. Konu hakkında henüz net bir açıklama gelmezken çalışmaların devam ettiği söylenmektedir. Temmuz ayında yapılacak olan zam hakkında Bakan Bilgin, Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelere devam ediyor. Vatandaşlarda konu hakkındaki son açıklamaları araştırmaktadır. Peki, Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Enflasyon oranlarının yükselmesinden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması için çalışmalarına başladı. 2022 yılında rekor bir zam yapılırken ikinci bir zam uygulaması daha olup olmayacağı araştırılıyor. Ancak konu hakkında iki görüş yer almaktadır. Bunlardan ilki rekor zammın bu yıl boyunca devam etmesi olurken ikinci görüş yeni bir zam yapılması oldu.

Asgari Ücret Zammı

Asgari ücret zammı hakkında açıklama geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, enflasyon nedeniyle eriyen asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Çelik tarafından yapılan açıklamada, "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.” dedi.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücret zammı hakkında bir çalışma bulunmadığını ifade etmişti. MKYK sonrası açıklama yapan Ömer Çelik. “Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeşil ışık!

Basın mensupları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  gerekirse asgari ücrete zam yapılabilir sözleri hatırlatıldı. Ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın asgari ücret zammı için masaya zevkle oturacağı sözleri aktarılırken Temmuz ayında bir zam uygulaması olup olmayacağı soruldu.

Başkan Erdoğan soruya şu sözlerle yanıt verdi: "Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır."

Erdoğan'dan yeşil ışık

Asgari ücret zammı yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu sözlere değindi:

“Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz.”

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal