2022 Migros, A101, Carrefour kurbanlık fiyatlar belli oldu mu?

Kurban bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Şimdiden parasını biriktirmek isteyen kişiler 2022 yılında kurbanlıkların ne kadardan satışa çıkarılacağını merak ediyor. Her sene Migros, A101, Carrefour gibi marketler tarafından açıklanan kurbanlık fiyatları açıklanıp açıklanmadığı gündemde yer aldı. Peki, 2022 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Migros, A101, Carrefour kurbanlık fiyatlarını açıkladı mı? Kurbanlıklar ne kadar? İşte 2022 yılı kurbanlık fiyatları

22.05.2022-14:03 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-14:03) 2022 Migros, A101, Carrefour kurbanlık fiyatlar belli oldu mu?

Temmuz ayı içerisinde kutlanacak olan kurban bayramı için şimdiden telaş başladı. Geçen yıl büyükbaş hayvanlar en fazla 30 bin TL olarak pazarlarda yer alırken, küçükbaşlarda 3.000 TL'den satışa çıkarıldı. 9 Temmuz’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kutlanırken kalan iki aylık sürede kurbanlık parasını bir kenara ayırmak isteyen kişiler fiyat araştırması yapıyor. 2022 yılında fiyatların yüksek olacağı da şimdiden vatandaşları endişelendiriyor. Migros, A101, Carrefour gibi marketlerde kurbanlık satışı yaparken bu sene için ne kadar fiyat belirledikleri merak konusu oldu. Peki, 2022 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Migros, A101, Carrefour kurbanlık fiyatlarını açıkladı mı? Kurbanlıklar ne kadar? İşte 2022 yılı kurbanlık fiyatları

Kurbanlıklar ne kadar?

2022 senesi Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala fiyatlarda merak ediliyor. Ancak fiyatlar hakkında bir açıklama yer almamaktadır. Fiyatlar açıklandığında sizleri bilgilendireceğiz.

Kurbanlık Fiyatları

2022 Migros, A101, Carrefour kurbanlık fiyatlar belli oldu mu?

Bu konu hakkında henüz bir bilgi yer almamaktadır.

Kurban kesmenin dayanağı nedir?

Kur'an-ı Kerim, Sünnet ve icmâ ile sabit olan Kurban, meşru bir ibadet olarak geçmektedir. Bu ibadet Kur’an-ı Kerim’de deliller ile sunulmuştur. Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir (Sâffât, 37/107).

Kurbanın meşru olduğunu anlatan faklı ayetler yer almaktadır. Bu ayetler şu şekildedir:

"Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin." (Hac, 22/28),

"Her ümmet için, Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık." (Hac, 22/34),

Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu Mu

 "Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah'ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah'ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik. Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O'nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hac, 22/36-37)

Ayetlerden de anlayacağımız gibi bu sadece et yiyebilmek için yapılan bir ibadet değildir. Önemli olanın ihlâs ve takva olduğu bizzat ayetlerde geçmektedir.

Hz. Peygamber (s.a.s.) de, kurbanı bir ibadet olarak kabul etmiş ve bizzat kendisi de kurban kesmiştir. Hz. Peygamberin (s.a.s.), meşru kılınmasından itibaren vefat edinceye kadar her yıl kurban kestiği bilinmektedir (Tirmizî, Edâhî, 11; bkz. Buhârî, Hac, 117, 119; Müslim, Edâhî, 17).

Sahih hadis kaynaklarında yer alan rivayetlerde, Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban bayramında Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesmek olduğunu, kurbanın kesilir kesilmez Allah katında makbul olacağını ve kurban edilen hayvanın boynuzu, tırnağı da dâhil olmak üzere her şeyinin kişinin hayır hanesine yazılacağını ifade edip; bu ibadetin Allah rızası için yapılmasını tavsiye etmiştir (Tirmizî, Edâhî, 1; İbn Mâce, Edâhî, 3).

Ayrıca hicretin ikinci yılından itibaren bugüne kadar müslümanların kurban kesmeleri, bu konuda görüş birliği olduğunu da göstermektedir (İbn Kudâme, el-Muğnî, XIII, 360).

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal