Milyonların gözü Kabine’ye çevrildi: Yeni düzenleme bu hafta Meclis’e geliyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni düzenlemenin bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor. Düzenlemeyle beraber emekli maaşında iyileştirmeler gerçekleşecek. İşte detaylar…

15.01.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-18:32)

Emekli maaşında yapılacak bazı düzenlemeleri içeren düzenleme bu hafta yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda başkanlığı üstlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Tatil sonrasında ekonomik alanda önemli düzenlemeleri hayata geçirmesi beklenen TBMM’nin kritik kanun teklifini bu hafta içerisinde yürürlüğe sokması bekleniyor.

İşveren için asgari ücret desteği artacak

Teklifin en önemli başlıklarından bir tanesi de işverene sağlanacak asgari ücret desteği oluşturacak.

Bu destek oranı 500 liradan 700 liraya çıkarılacak.

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yönelik iyileştirme düzenlemesi, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde karar alındıktan sonra komisyon sürecine eklenmeye hazırlanıyor. 

Para tl

En düşük emekli maaşı için farklı senaryolar gündemde

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin bu yönde revize edileceğini açıkladı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda hızla görüşülmesi beklenen teklif, komisyon sürecinin ardından Meclis Genel Kurulu'na sevk edilecek. 

Mevcut en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liranın yükseltilmesini içeren çalışma, ilk olarak Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Kabine değerlendirmelerinin ardından şekillenecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e gönderilecek.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal