Milli Eğitim Bakanlığı’ndan anlamlı karar: Tüm okullarda şehitlere saygı duruşu

Ülke genelindeki okullar, yeni haftaya anlamlı bir başlangıç yaparak şehitlere saygı duruşuyla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, öğrenciler ve öğretmenler haftaya, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi anmak amacıyla düzenlenen saygı duruşu ve anma töreni ile başlangıç yaptı.

15.01.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-18:05) Milli Eğitim Bakanlığı’ndan anlamlı karar: Tüm okullarda şehitlere saygı duruşu

Milli Eğitim Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen askerleri anmak amacıyla ülke genelindeki tüm okullarda duygu dolu bir etkinliğe imza attı. Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda, bugün bayrak törenleri öncesinde okullarda 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bayrak törenine katıldı. Törende, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte, ülkede görev yaparken şehit düşen asker ve güvenlik güçleri için düzenlenen 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Tekin, törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, şehitlere olan minnet ve saygıyı vurgulayarak, ülkenin birlik ve beraberliği için fedakarlık yapan şehitlerin hatırasının daima yaşatılacağını belirtti. Ayrıca, gençlerin vatanlarına sahip çıkma bilincini güçlendirmek adına okullardaki bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.

Tekin’den Atatürk ve şehitlere anma konuşması

12 Ocak günü Türkiye'de hain terör saldırısı ardından şehit düşen 9 askeri anarak sözlerine devam eden Tekin, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin bu ülke için fedakarlık yapmış, çaba sarf etmiş bütün atalarımızın, büyüklerimizin mekanları cennet olsun." dedi.

Milli Eğitim Bakanı olarak en başlıca görevlerinin, ülkenin birliği, beraberliği, bu ülkede yaşayan çocukların vatanlarına, milletlerine olan sevgisini, saygısını gelecek kuşaklara taşımak olduğunu vurguladı. Tekin, cümleleri şöyle bitirdi:
"Bugün sabah Türkiye genelinde bütün okullarımızda çocuklarımızın bu duygularını taze tutacak, çocuklarımızın bu vatana sahip çıkma bilincini sağlayacak bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerimize baş sağlığı diliyorum. Allah bizlere böyle felaketler, böyle acılar bir daha yaşatmasın. Şu mesajı da hep beraber vermiş olduk; 'Bu ülke 7'den 70'e bütün gençleriyle, vatandaşlarla bir bütün olarak vatan toprağını savunacaktır, her türlü fedakarlığı da yapacaktır'. Bunu da herkes böylece bilsin."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal