Milyonları ilgilendiren gelişme! 3600 ek göstergesi hakkında flaş açıklama: Emekli ikramiyesi ve maaşı arttırılabilir!

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan geldi. 10 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 3. toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Yalçın '3600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir' dedi.

08.05.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-17:08) Milyonları ilgilendiren gelişme! 3600 ek göstergesi hakkında flaş açıklama: Emekli ikramiyesi ve maaşı arttırılabilir!

Milyonlarca memur ve emeklinin dört gözle beklemiş olduğu 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika bir açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Elazığ İl Temsilciliğince düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan 3600 ek gösterge 3. toplantısı ile ilgili de bilgiler verdi.

'3600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir'

Yalçın, 3600 ek gösterge düzenlemesine dair gelişmeleri vugulayarak, 3600 ek gösterge konusunda sadece belli meslek guruplarında yapılacak düzenlemenin bir memnuniyet içermeyeceğini dile getirdi.


Emekli ikramiyesi ve emekli maaşı artabilir

Ek gösterge düzenlemesinin herkesin hukukunu gözeten bir düzenleme olması gerektiğine işaret eden Yalçın, şu şekilde açıklama yaptı:

Emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde artış olabileceğini belirterek, '3600 rakımına herkesin çıkması teknik olarak ek gösterge içerisinde mümkün olmayabilir ama herkesin 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir, bu mümkün. Bu nasıl mümkün? Tazminat yansıtma oranları var. Tazminat yansıtma oralarından yukarı doğru 20'şer puan kaldırdığınız zaman direkt emekli ikramiyesi ve emekli maaşına yansıyor.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Onun için 3600 ek göstergeyi yukarıdan aşağı doğru bir omurga sistemi gibi düzenlerseniz ki buna göre yapıldı, görev, sorumluluk ve pozisyon boyutuyla ek göstergesi anlamlandırılmış ve takvimlendirilmiş durumda. 3600'ün altında kalanların tazminat oranlarını biraz yukarı doğru çektiğiniz zaman o da amacına ulaşmış olur. Çünkü buradaki esas amaç şu, çalışırken bir katkısı olacağından değil, emekli olduğunda emekli maaşı ve ikramiyesi artsın beklentisinden kaynaklı ek gösterge isteniyor. Bu konudaki önerilerimizi sunduk.' açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal