Milyonlarca vatandaşın beklediği ödemeler hesaplara yatmaya başladı: Emekli, memur, kamu çalışanlarına ücretler yatırılıyor!

Ülkemizdeki milyonlarca vatandaş için ödeme zamanı geldi. Ramazan Bayramı sebebiyle neredeyse yapılacak tüm ödemeler erken gerçekleştirilecek. İşsizlik ödemeleri, emeklilerin bayram ikramiyeleri kamu çalışanlarının ilave tediye ödemeleri gibi ödemeler erkenden hesaplar yatırılacak. Öte yandan memur emeklilerine de maaş ödemeleri erken yapılacak. Peki alınacak ikramiye tutarları ne kadar?

27.04.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-09:15) Milyonlarca vatandaşın beklediği ödemeler hesaplara yatmaya başladı: Emekli, memur, kamu çalışanlarına ücretler yatırılıyor!

Milyonlarca emekli ve sigortalı çalışan için ödeme haftası geldi. İçerisinde olduğumuz haftada ortalama 13 milyon vatandaşa ikramiye ödemesi yapılacak. Öte yandan memur emeklilerinin de maaşlarını erkenden alacağı aktarıldı. Emekli ikramiyeleriyle beraber bu hafta yaklaşık 700 bin kamu işçisi için de ilave tediye yani ikramiyeler yatırılacak

Emekli bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatıyor

2018 senesinde emeklilere verilmeye başlanan bayram ikramiyeleri bu yıl da verilmeye devam ediliyor. 12 milyon emekliyi içerisinde dahil eden karar doğrultusunda bayramlarda emekliler, dul ve yetim maaşı alan vatandaşlara bin 100 lira ikramiye verilecek. İşçi konumundaki emekliler ikramiyelerini bugün ve yarı alırken Bağ-Kurlu emeklisi ve memur emeklisi vatandaşlar 29 Nisan’da alacak. 

Milyonlarca vatandaşın beklediği ödemeler hesaplara yatmaya başladı: Emekli, memur, kamu çalışanlarına ücretler yatırılıyor!

İşsizlik maaşları da erken ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2022 senesi Nisan ayıyla ilgili işsizlik sigortası ödemelerinin, Ramazan Bayramı sebebiyle 29 Nisan’da hesaplara yatırılacağını belirtti. Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yapılacağını, IBAN bilgileri olmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını anımsattı.

13 günlük tediye

Bu hafta yaklaşık 700 bin kamu işçisine de ikramiye ödemeleri yapılacak. Her sene 4 taksit şeklinde gerçekleştirilen ödemeden yaklaşık 1 milyon işçi faydalanıyor. Bu sene 28 Ocak’ta ilk taksit ödenmişti. İkramiyenin diğer taksiti ise 29 Nisan’da yani önümüzdeki Cuma günü yapılacak. Maden işletmelerinin yeraltı işlerinde görev yapan işçilere de ödemeler tek sefer olacak şekilde 23 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Toplam 8 bin 672 lira

Asgari ücret üzerinden gerçekleştirilen bir hesapla en düşük ikramiye ödemesi 2 bin 168 lira olarak yapılacak. Bu yöntemle bakıldığında bu sene kamu işçilerinin hesaplarına en az 8 bin 672 lira yatırılacak. İkramiyeye esas olan aylık gelirlerin hesabında, evlilik, , ayni yardımlar, fazla mesai, çocuk zamları veya primleri, hafta ve genel tatil ücretleri hesaba katılmıyor.

Milyonlarca vatandaşın beklediği ödemeler hesaplara yatmaya başladı: Emekli, memur, kamu çalışanlarına ücretler yatırılıyor!

Bayram ikramiyeleri ne kadar?

Emekli: 1.100 TL 

Ölüm aylığı (% 75): 825 TL 

Ölüm aylığı (% 50): 550 TL 

Ölüm aylığı (% 25): 275 TL 

2 aylık alana: En yüksek ödeme getiren dosya üzerinden 

İş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında

İşçiler ne kadar alacak?

Brüt maaşı 5 bin4 lira olan çalışanlar net 13 günlük ikramiye ile birlikte bin 550,21 lira ek ücret almaya hak kazanacak. 6 bin lira brüt maaşı olan vatandaşlar bin 858,76 lira, 7 bin 500 lira alan çalışanlara ise 2 bin 323,45 lira ek ücret ödemesi yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal