Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT konusunda kritik açıklama geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ve EYT konularında kritik bir açıklama yaptı. Enflasyon farkına karşı düzenlenmelerin hazırlıklarının yapıldığını da belirten Bakan Bilgin, çalışanların ve emekçilerin korunacağını ifade etti

13.05.2022-12:17 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-12:17) Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT konusunda kritik açıklama geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." ifadelerini kullandı.

"Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız" şeklinde konuşan Bakan Bilgin, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var." dedi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT konusunda kritik açıklama geldi!

Bununla beraber geçen haftalarda açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin, çalışanları, emeklileri enflasyonun zararından koruyacak çalışmalarının devam ettiğini aktarmıştı.

Koruyucu tedbirler alıyoruz

Bilgin, ülkemizde etkili olan yüksek enflasyonla alakalı, "'Maskelerimizi çıkardık, pandeminin sonuna geldik' diye seviniyoruz; ama sevince hazırlanırken bütün dünyada bir ekonomik kriz ortaya çıktı. Pandeminin meydana getirdiği ekonomik sorunların yansımaları Türkiye’nin üzerinde de kendisini hissettirmeye başladı. Enflasyonun bizdeki en önemli sebebi dünyadaki enerji fiyatlarında artışın yaşanması. Enerjideki artış yüzde 100’ün üzerinde. Özellikle Türkiye doğal gaz, enerji ithalatçısı bir ülke olarak bu sorunu fazlasıyla yaşıyor. Bunun sokağa yansımaması için ciddi tedbirler aldık, uygulamayı koyuluyor. Enflasyonun karşısında özellikle çalışanlarımızı, işçilerimiz, emekçilerimiz, kamu personelimizi koruyacak tedbirleri almak durumundayız.

Çalışanlarımıza dönük koruyucu tedbirleri ortaya koymak durumundayız. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Önümüzdeki 6 ayık enflasyon değerlendirmesi yaptığımız zaman çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı bir çalışma yapacağız. Asgari ücretten verginin kaldırılması tarihi bir adımdır. Türkiye'nin konuştuğu, talep edilen bir mevzuyu gerçekleştirdik. Kimsenin endişesi olmasın, çalışanlar, emeklilerimiz, emekçiyi koruyacak programı hazırlıyoruz, bununla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor." açıklamalarına yer vermişti.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT konusunda kritik açıklama geldi!

Sendikalarla toplantı gerçekleştirilecek

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge konusuyla alakalı memur sendikalarıyla beraber son bir toplantı gerçekleştirileceğini aktararak, "Bu toplantıda değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu bitirmiş olacağız. Kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim; bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Bir başka çalışmamız var. O da sözleşmeli personelin tayin hakkı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri. Bunları da 3600’den sonra ele alıp çözeceğiz. Küresel ölçekte yaşanan tedarik zincirlerinin kopması, bunların meydana getirdiği birçok başka sebebin de eklendiği enflasyon ortamına karşı, Türkiye sosyal politikaları devreye sokmakta tereddüt etmiyor

Adım adım bütün uygulanacak her şeyi gözden geçiriyoruz, bunları da adım adım uygulamaya sokacağız. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi asla enflasyon karşısında, enflasyonun tahribatına maruz bırakmayacak şekilde onları da koruyacağız. Dolayısıyla Türkiye sosyal devlettir. Bu üretim gücüne dayalı olarak da sosyal politikalarla emekçilerini korumakta asla asla vazgeçmez, asla tereddüt etmez. Türkiye önemli sorunlarla karşı karşıyadır, bugün enflasyon konjonktürel bir sorundur. Yarın başka sorunlar olabilir; ama Türkiye artık dünyanın her tarafına üretim yaparak, mal, ürün, hizmet satarak gücünü gösterecek bir haldedir ve karşısına çıkan bütün sorunları yenebilecek bir ülkedir. Kimse endişe etmesin." değerlendirmelerinde bulunmuştu.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal