Milyonlarca Üniversite öğrencisinin beklediği haber geldi: YÖK Başkanı Özvar açıkladı, bahar dönemi 20 Şubat'ta başlayacak

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Milyonlarca Üniversite öğrencisinin beklediği haber geldi. İşte detaylar...

17.02.2023-14:36 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-14:36) Milyonlarca Üniversite öğrencisinin beklediği haber geldi: YÖK Başkanı Özvar açıkladı, bahar dönemi 20 Şubat'ta başlayacak

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor. 

YÖK Başkanı Özvar'ın konuşmalarından öne çıkanlar;

*Türkiye'deki örgün öğrencilerin yüzde 15'i ya bölgede ikamet etmekte ya da eğitim almaktadır. Bu öğrenciler depremden en çok etkilenen kitle arasındadır.

*Öğrenci ve personellerimiz arasında kayıplarımız bulunmaktadır. Depremin neredeyse bütün üniversitelerimizin tamamında kayıplar bakımından etkili olduğunu söyleyebiliriz.

*Bütün çabamız eğitim ve öğretim alanında normalleşmenin mümkün olan en kısa zamanda sağlanmasıdır.

*Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

*YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

*Alınan kararları Nisan ayı başında yeniden gözden geçireceğiz.

*(Depremden etkilenen öğrenciler) Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

* Özel öğrencilik konusunda da bazı kolaylıklar getirerek öğrencilerimizin mağdur olmasının önüne geçmeyi planladık.

*YÖK programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrencilerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verilmiştir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal