Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor: 3600 ek göstergede son taslak hazırlandı!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 3600 ek göstergede son taslak hazırlandı. Müzakere edildikten sonra Meclis'e gönderilecek ve hangi unvanların hangi rakamı alacağı netleşecek. İşte merak edilen tüm detaylar..

20.05.2022-12:46 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-13:07)

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 3600 Ek Gösterge çalışmasında son taslak hazırlandı. Söz konusu çalışmalar kapsamında hazırlanan alternatif taslak metin belli oldu. Taslak metin üzerinden yapılacak müzakereler sonucunda ise hangi unvanların hangi ek gösterge rakamına çıkacağı belirlenecek.

500-750 arası artırılacak

Ek gösterge çalışması ile polis, din görevlisi, öğretmen ve hemşire dışında kalan diğer unvanların ek gösterge rakamları 500-750 arası artırılacak.

Kim ne kadar zam alacak?

Genel müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il müdürü, bölge müdürü ve şube müdürü gibi tespit edilen bazı unvanlar, görevin önemi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek gösterge cetvelinde daha üst gruplara çıkarılacak.

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanları için ise eğitim durumu dikkate alınarak bir çalışma gerçekleştiriliyor. Böylece söz konusu çalışmayla yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmiş olacak. Verilecek ek gösterge rakamlarında yıllara yayılan kademeli geçiş de bir başka alternatif olarak gündemde duruyor.

Maaş

Söz konusu taslak ve çalışmalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunuldu. Karar için ise gözler Bakan Vedat Bilgin'e çevrildi.

2023'te yürürlüğe girmesi bekleniyor

Taslakta yer alan 4. maddeye göre ek gösterge değişiklikleri 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yine öğretmenlik meslek kanununda da bu tarih belirlenmişti. Burada da bir eşitlik sağlanmış olacak. Ayrıca yansıtma oranı da müzakereler sonucunda belirlenecek.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal