Milyonlarca emeklinin gözü bu haberdeydi! Şubeye gitmeye gerek yok, bir defalığa mahsus en az 4500 TL ödeme yapılacak! Direkt ATM’den alabilecek

Milyonlarca emekli vatandaşı sevindirecek bir haber geldi. En az 4 bin 500 liradan başlayan ek ödemeler tek seferliğe mahsus olmakla beraber emekliler tarafından direkt olarak ATM üzerinden alınabilecek. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

16.03.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-15:40) Milyonlarca emeklinin gözü bu haberdeydi! Şubeye gitmeye gerek yok, bir defalığa mahsus en az 4500 TL ödeme yapılacak! Direkt ATM’den alabilecek

Yeni açıklanan son dakika haberiyle beraber emekli vatandaşlara tek seferlik olmak üzere binlerce lira ödeme yapılacağı belirtildi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği ek ödemelerin detayları da belli oldu.

Bugünden itibaren yatmaya başlıyor

Bağ-Kur ve SGK emeklilik başvurusunda bulunan bütün vatandaşların faydalanabileceği söz konusu kampanya sayesinde ülkemizde emekli olan vatandaşlar en az 4 bin 500 liradan başlayan ek ödemeleri alma hakkına sahip olacak. Bununla beraber Bağ-Kur emeklilerine yüzde 8,36 oranında, memuriyetten emekli olan vatandaşlara ise, yüzde 7,33 oranında zam yapılacak.

Bugünden itibaren yatmaya başlıyor

Anında direkt olarak hesaplara yatan ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, şubeye gitmeden ATM üzerinden paralarını alabiliyorlar. Emekli maaşı bin 554 liranın altında olan vatandaşlar yüzde 5 üzerinde olanlar da yüzde 4 oranında ek ödemeden faydalanacak.

Son 90 günden fazla bir süre içerisinde emekli maaşı bağlanan vatandaşlar bu ödemeden yararlanabiliyorken, avans tutarı net olarak 3 asgari ücret olarak belirlenmiş durumda. Söz konusu ödeme şu anda da emekli olan vatandaşlar tarafından 3 maaş üzerinden alınabilecek.

Karar bekleniyor…

Eğer sistem onaylanırsa ve söz konusu sistemde sorun yaşanırsa emekli adaylarının veya emeklilerin SGK üzerinden yazılı başvuru yapmaları gerekmekte. Başvuruda bulunan vatandaşlara maaşının 3 katından da daha fazla tutarda ek ödeme yapılacak.

En az 4 bin 500 lira

En düşük emekli maaşın bin 500 lira olduğu dikkate alındığında, minimum 4 bin 500 lira tutarında ödeme yapılması bekleniyor. Yapılacak olan bu ödeme emekli vatandaşların maaşlarından 1-2-3 yıl vadeli olarak kesilecek. 

En az 4 bin 500 lira

Türkiye’deki milyonlarca emekli vatandaşın heyecanla beklediği haber doğrultusunda Ocak zammı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Emekliler, aldıkları maaş zammının üzerine bir de ek olarak bir ödeme daha yapılacak. Maaşı bin 554 liranın altında olan vatandaşlara yüzde 5 daha fazla maaş alanlara ise yüzde 4 oranında ek ödeme yapılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal