Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme: 2024 asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete Temmuz ayında yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı sorusu milyonlarca çalışan tarafından merak edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan konu hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki 2024 asgari ücrete ara zam gelecek mi? Detaylar haberimizde…

18.04.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-12:40)

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar, enflasyonun yılın ilk 4 ayında yaşadığı büyük artış sonrasında eriyen maaşlarına Temmuz ayında yapılıp yapılmayacağı sorusunu merak etmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emekli maaşıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Peki 2024 asgari ücrete ara zam gelecek mi?

2024 asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını belirtti.

Bakan Işıkhan, bir soru üzerine, "Temmuzda ara zam söz konusu değil, ilk başta alınan kararlar doğrultusunda süreç ilerleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Temmuz ayında enflasyon veya sözleşme gereği oluşabilecek farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Ancak asgari ücrete ara zam yapmayı düşünmüyoruz." dedi. Buna göre; Temmuz ayında asgari ücretlilere ve emeklilere ara zam uygulanmayacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme: 2024 asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Emekli maaşında düzenleme yok

Emeklileri ilgilendiren düzenlemelere değinen Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içinde bir lansman yapacağız. Ancak somut bir şey olmadan paylaşmak çok etik olmaz. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyacak, onları psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan destekleyerek refahlarını artırmak için çalışacağız." dedi. Işıkhan, emekli maaşlarında herhangi bir düzenleme olmayacağını da belirtti.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında Ocak ödeme dönemi için belirlenen artış oranı yüzde 49,25 olarak duyuruldu. Bu kararın ardından en düşük emekli aylığı, Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal