Milyonlar Merkez Bankası kararını bekliyor: Faiz düşüşü devam edecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı, ekonomi dünyasının gündemini meşgul ediyor. Son yapılan Merkez Bankası faiz toplantısından yine faiz indirme kararı çıkmış ve politika faizi 150 baz puan düşürülerek yüzde 9 seviyesine çekilmişti. Peki Faiz düşüşü devam edecek mi? İşte konu hakkında merak edilenler...

22.12.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 22.12.2022-17:32)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün saat 14.00’te toplanacak. Son olarak faizi 150 baz puan düşürerek yüzde 9’a indiren Merkez Bankası’nın yeniden bir faiz indirme kararı alıp almayacağı konusunda tartışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. 

Faiz düşüşü devam edecek mi?

Ekonomi uzmanları Merkez Bankası faiz kararı hakkında ‘’Yine düşüş olacak’’ tahmininde bulunuyor. TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ekonomistlerin tahminleri şu şekilde:

Merkez Bankası Faiz İndirme Kararı

Merkez Bankası anketi

Merkez Bankası, aralık ayı "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını yayımladı. Ankete göre, TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 9 olarak gerçekleşti.

AA anketi

AA Finans'ın, 22 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 9'da sabit bırakılmasını bekliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal