Gerilim bir üst seviyeye çıktı: Savaş uçakları peş peşe havalandı

Uzakdoğu’da gerilimin yeni adı olan Japonya Çin geriliminde yeni bir gelişme yaşandı. Japonya’dan yapılan açıklamaya göre Çin’e ait Liaoning uçak gemisinde yaklaşık 130 iniş ve kalkış faaliyeti saptandı.

22.12.2022-09:42 - (Son Güncelleme: 22.12.2022-17:31) Gerilim bir üst seviyeye çıktı: Savaş uçakları peş peşe havalandı

Kuzey Kore ile yaşadığı gerginliği henüz bitiremeyen Japonya bu kez de Çin ile sorunlar yaşamaya başladı. Uzakdoğu’da gerilimin yeni adı olan Japonya Çin geriliminde yeni bir gelişme yaşandı. Japonya’dan yapılan açıklamaya göre Çin’e ait Liaoning uçak gemisinde yaklaşık 130 iniş ve kalkış faaliyeti saptandı.

Savaş uçakları peş peşe havalandı

AA’da yer alan habere göre; Japonya Savunma Bakanlığı, Okinawa Adası'nın güneyinde seyreden Liaoning uçak gemisinde 60 savaş uçağı ve 70 helikopterin iniş ve kalkış faaliyetini gözlemledi.

Japonya Çin Savaş Uçakları

Bakanlık, Çin'e ait hava unsurlarının faaliyetlerine karşılık bölgede Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF) jetlerinin havalandığını duyurdu.

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) "Kirisame" destroyerinin de bölgedeki gözlem faaliyetlerini artırdığı bildirildi.

Okinawa ve Miyako Adaları arasından Pasifik Okyanusu'na geçen hafta açıldığı bilinen Liaoning'e, bölgede füze destroyerleri eşlik ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal