Milyonlar Mahmut Ustaosmanoğlu'nu son yolculuğuna uğurladı! Başkan Erdoğan'dan duygusal sözler!

Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Cemaat şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun son yolculuğuna uğurlarken açıklamalarda bulundu.

24.06.2022-15:27 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-15:27)

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında yaşamını yitirdi. Ustaoğlu'nun cenaze namazı Cuma namazının ardından Fatih Camii'nde kılındı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'da, katılanlar arasındaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazı sonrası konuştu.

Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Cemaat şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurladı. 

Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun son yolculuğuna uğurlarken açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben hocaefendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camisi'ne gelir, kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camisi'nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür. Bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş hoca efendi hazretlerinin şarktan garba uzayan mücadele ve farz, sünnette zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde çok çile çekti. Bu çilenin ardından Hakk'a uğurluyoruz. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili Habibi'ne komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi sevgili Habibi'yle komşu kılsın. Bizleri de hep birlikte haşr-u cem eylesin." açıklamalarında bulundu.

Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Ali Rıza Ustaosmanoğlu, İslam'ın bir önderinin kaybolduğunu ifade ederek,  "Çok büyük bir değeri kaybettik. Büyük bir önderdi, büyük bir liderdi, hepimiz için bir kayıp. Tabiri caizse yetim kaldık. Artık İslam'ın bir neferi, İslam'ın bir önderi, bir lideri maalesef kayboldu" ifadelerine yer verdi.

Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, Beykoz Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evinin önünden alınarak, büyük bir konvoy ile beraber Fatih Camisi'ne getirildi. Vatandaşlar cami ve çevresindeki doluluğa göre kontrollü olarak alana alınırken bazı sivil toplum kuruluşları, cenaze törenine gelen vatandaşlara su ve ikramlık dağıttı. Ellerinde seccadeleriyle camiye ulaşmak isteyen binlerce vatandaş, Edirnekapı'dan Saraçhane'ye kadar Fevzipaşa Caddesi'ne bağlanan tüm cadde ve sokakları hınca hınç doldurdu. Polis ekiplerinin ve Fatih Belediyesi zabıta ekipleri önlem aldı. Belediyeye bağlı temizlik işleri ekipleri de cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları yaptı. Asya, Afrika, Orta Doğu ve Balkanlar'dan gelenler ve  Avrupa'da yaşayan Türklerden de cenaze törenine katılımda bulundu. Birçok ülkeden din adamlarının da katıldığı cenaze töreninde vatandaşlar, namaz için Fatih Camisi'nin avlusunda saf tuttu.

Başkan Erdoğan ve bakanlarda cenazeye katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nu son yolculuğuna uğurlanması içiin cenaze  Fatih Camii'ne geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da cenaze namazına katılanlar arasındaydı. Fatih Camii'ne çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceye İsmailağa Camii'nde geçirdi. Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00'da camilerin kapıları açıldı. 1 saat içinde cami doldu. Adım atılacak yer bile kalmadı.

Başkan Erdoğan ve bakanlarda cenazeye katıldı

İsmailağa Cemaati'nden paylaşım

İsmailağa Cemaati sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz." ifadelerine yer verildi.

Başkan Erdoğan mesajı

Başkan Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından mesaj paylaştı. Mesajında, "Ömrünü İslam'a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir

1929’da Trabzon’da hayata gözlerini açan Mahmut Ustaosmanoğlu, eğitim hayatını yine doğduğu şehir Trabzon’da aldı. Çevre köylerde eğitimini tamamlamasının ardından16 yaşında icazet alan Ustaosmanoğlu, daha sonra dersler vermeye başladı.16 yaşında evlenen Mahmut Ustaosmanoğlu, 1952’de ise şeyhi Ali Haydar Efendi’yle tanıştık. Askerlik görevi için hizmetini gerçekleştirdikten sonra şeyhinin yanına dönen Ustaosmanoğlu, İsmailağa Camii'nde imam olarak görev yapmaya başladı. 1954’de bu görece başlayan Mahmut Ustaosmanoğlu, 1996’ya kadar bu görevini icra etti. Yetiştirdiği öğrenciler arasında birçok kişinin bildiği "Cübbeli Ahmet Hoca"ismiyle tanının Ahmet Mahmut Ünlü’nün hocasıydı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal