Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, forvet konusunda kadroya yeni dahil olan genç oyunculardan umutlu olduklarını söyledi

A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, UEFA Uluslar Ligi’nde oynayacağımı kalan karşılaşmalar, Milli Takım’a davet edilen yeni futbolcular ve kadro yapılanması ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

06.06.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-11:35)

UEFA Uluslar Ligi’nde son olarak Faroe Adaları ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımmız, sahadan 4-0’lık net bir galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Kalan karşılaşmalarda da Millilerimiz galibiyet serisini devam ettirmek istiyor.

A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, TRT Spor mikrofonlarına konuşarak, merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu. Ferdi Kadıoğlu’nun Türkiye tercihi, A Milli Takım kadrosuna ilk kez davet alan diğer futbolcular ve kadro planlaması hakkında konuştu. Hamit Altıntop, yapmış olduğu açıklamalarda ;

'İki mağlubiyet bize yakışmadı'

Son iki maçı kaybetmiştik, Portekiz ve İtalya. İki tane mağlubiyet bize yakışmadı. İki maçta da kafa kafaya oynadık. Bunu arkadaşlarla konuştuk. Bu maçlarda öğrenmemiz gereken şeyler olduğunu ve bunu kabul etmememiz gerektiğini herkes onayladı. Yeni bir sayfa açtık. Hedef 2024. Bu yolda giden bir Uluslar Ligi var. Herkes bu grupta olmamamız gerektiğini söylüyor. Doğru ama geçmişteki performanslardan dolayı yerimiz burası. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.


'Her maç bu kadar istekli oynamalıyız'

Kağıt üstünde küçük futbol ülkeleri olarak gözüküyor. Artık herkes taktik olarak iyi defans yapmasını biliyor. Fizik olarak iyi ülkeler. 4-0 iyi bir skor, bölüm bölüm iyi şeyler yaptık. Güzel goller vardı. 4-0'dan ziyade, arkadaşların toplandıkları andan beri samimiyetleri ve ciddiyetleri, takım halinde hareket etmeleri beni mutlu etti. Böyle olduğunda en üst adımı da atıp, istediğiniz skorları alabiliyorsunuz. Şu an ortamdan memnumuz ama hedefimiz 2024. Küçük hedef ise grubu lider olarak bitirmek. Her maç en azından bu isteği bekliyoruz. Böyle olursa güzel skorlar alacağımızdan eminiz.

'Daha da başarılı olacaktır!'

Ferdi'nin kıymetli olduğunu altını çizerek söyledik. Memnunuz. Kendi kulübünde de çok iyi performanslar gösterdiği için burada. Umarım, ileride daha başarılı olacaktır. Onun için de iyi bir başlangıç oldu. Hayırlı olsun.

'Forvet konusunda endişeli değiliz...'

Milli Takım'da da dünyada olduğu dönem dönem eksikler olabiliyor. Forvet öyle gözüküyor ama Enes, Serdar, Halil, Umut... Başka alternatifler var. Tiago bize katıldı. Bunlar umut vaat ediyor. Biz arkadaşlarımıza inanıyoruz. Umarım ki bizim rekorumuzu kırar genç arkadaşlar.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal