Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'tan çarpıcı açıklamalar geldi!

Galatasaray'da seçim öncesi eski başkanlardan olan Adnan Polat dikkat çeken açıklamalara yer verdi. Eski başkanın Demirören Haber Ajansı'na (DHA)'ya yaptığı açıklamalar gündem oldu. Adnan Polat mevcut başkan Burak Elmas ile ilgili olarak, 'Burak Elmas, kendi döneminde çok acı çekti. Aday olma şekli kabul görmese de kulüp, onu başkan seçti. Ona gerekli saygı ve hürmetin yapılması gerekiyordu.' ifadelerine yer verdi.

06.06.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-11:33) Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat'tan çarpıcı açıklamalar geldi!

Galatasaray'da seçim öncesi büyük heyecan yaşanırken sarı kırmızılı camiada dikkat çeken gelişmeler de yaşanıyor. Sarı kırmızılı camia ile ilgili olarak son olarak eski başkan Adnan Polat'ın yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. 

Açıklamaları gözleri üzerine çekti

Adnan Polat, Galatasaray ile ilgili olarak açıklamasında 'Galatasaray'ın önceliği bence birlik ve beraberliğin sağlanması çünkü Galatasaray Kulübü üyeleri kendi aralarında parçalara bölünmüş vaziyette. Eskiden bizim desteklemediğimiz başkan da seçilse seçildiği vakit herkes ona yardımcı olup kulübün başarılı olması için elinden geleni yapardı. Şimdi o tip şeyler, değerler ortadan kayboldu.'

'Özellikle 2011 yılı mart ayındaki kongreden sonra idari ibrasızlık diye bir şey çıkardılar. Bu kulübün imajını ciddi şekilde yaraladı. Galatasaray başkanlık makamının ağırlığını kaybettirdi. Tüzüğün günün şartlarına göre tekrardan revize edilmesi gerekiyor. Seçimlerden sonra gelecek başkan kim olursa olsun bu tüzüğe el atacaktır. Daha önce tüzük çalışmaları yapanlar belli bir kalıpta kalıp başka hesaplar peşinde koşarak hazırlıyorlardı.'

'Galatasaray'ın kuruluş ayarlarına geri çevrilmesi lazım. Birlik ve beraberlik sağlanırsa ekonomik ve sportif kısımların düzeltilmesi daha kolay olur. Aksi takdirde gelen yönetimler, çok fazla bir şey yapamadan yıpranır ve kısa sürede görevlerinden gider.' şeklinde konuştu.

Eski başkanın açıklamaları çok konuşuluyor.

Burak Elmas sözleri gündem oldu

Adnan Polat, mevcut başkan Burak Elmas ile ilgili olarak 'urak Elmas, kendi döneminde çok acı çekti. Aday olma şekli kabul görmese de kulüp, onu başkan seçti. Ona gerekli saygı ve hürmetin yapılması gerekiyordu. 7-8 ay sonra Galatasaray'a hiç yakışmayan bir kongre ile idari ibrasızlık çıkartıldı.'

'Kumpas türü spekülasyonlar duyduk. İşin aslını çok fazla bilmiyorum. Galatasaray başkanına öyle bir kongre yapılmamalıydı. Üzüldüğünü biliyorum ama hiçbir Galatasaray başkanı bu şekilde gönderilmemeli' ifadelerine yer verdi.

Sarı kırmızılılara yeniden aday olma durumuyla alakalı olarak konuştu

Adnan Polat sarı kırmızılılara yeniden başkan aday olma durumu ile ilgili olarak, 'Gönlümün bir tarafı her zaman Galatasaray'da. Kongre ifade ettiğim idari ibrasızlıklarla ilgili nezaketsizliği kaldırmadığı sürece ben sadece kulüpten içeri oyumu kullanmak için giriyorum. Onun dışında hiçbir aktivitede yokum. Benim dönemimde yapılan stada bile 10 senedir adımımı atmadım.'

'Sadece bana değil, rahmetli Mustafa Cengiz'e, Burak Elmas'a yapılanları ortadan kaldıracak bir nezaket gösterisinde bulunup birlik beraberliği sağladıktan sonra oturup konuşuruz. Bunlar ne zaman yapılırsa o zaman stada adımımı atarım' şeklinde açıklamalarına son verdi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal