Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Personel Alımı Yapıyor! Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı personel alımına başladı. Başvuru tarihinin bitimine az bir süre kaldı ve şartlar da belli. Peki, başvuru şartları neler? Sınav değerlendirmesi nasıl olacak?

04.02.2022-15:07 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:53) Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Personel Alımı Yapıyor! Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatında (İstanbul) Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8’inci ve 9’uncu derecelerde çalıştırılmak üzere personel alımına başladı. 20 adet Milli Saraylar Uzman Yardımcısı kadrosuna sözlü sınav ile personel alınacak

HANGİ MESLEK GRUPLARI İÇİN İLAN AÇILDI?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı 1 hukuk, 4 idari ve mali işler, 3 yapı restorasyonu, 2 konservasyon, 10 tane de müzecilik dallarından eleman alınacak. Toplamda 20 kişilik kontenjan açıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

- Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda Sınava İlişkin Bilgiler kısmında belirtilen fakülte veya bölümlerden birinden veya bunlara eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini başvuru aşamasında e-Devlet üzerinden yüklemeleri gerekmektedir.)

- Giriş (sözlü) sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2022) itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)

- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, yukarıda Sınava İlişkin Bilgiler kısmında yer alan puan türleri için 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak

- Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. 


SINAV DEĞERLENDİRMESİ

- Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

- 70 (yetmiş) ve üzerinde puan alarak başarılı olan adayların sözlü sınav puanları ile merkezi sınav (KPSS) puanının aritmetik ortalaması alınarak başarı puanı hesaplanır.

- Başarı puanı sıralamasına göre puanı en yüksek olandan başlamak üzere, duyuruda belirtilen her bir grup uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asıl ve kadro sayısının yarısı kadar yedek aday belirlenerek ilan edilir.

- Yedek listedeki adayların hakları, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez.

- Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadro sayısından az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.

NE ZAMANA KADAR SÜRECEK? 

Sınav başvuruları 31 Aralık 2021 tarihinde başladı ve 14 Şubat 2022 tarihine kadar sürecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal