20.09.2021-10:55 (Son Güncelleme:20.09.2021-11:53)


1

Ampute Milli Futbol Takımı'mız, Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya karşısında 6-0 galip ederek şampiyon oldu. Milliler böylece, 2017'den sonra üst üste ikince kez Avrupa'da şampiyon oldu.



2

Ay yıldızlı takımımız 2017'de düzenlenen turnuvada İngiltere'yi finalde yenerek şampiyonluğa uzanmıştı. Ampute Milli Futbol Takımı'mız Polonya'da düzenlenen turnuvada da şampiyon olarak bir kez daha tarih yazmayı başardı.



3

Ay yıldızlılar, 2017 yılında İstanbul'da kazanılan zaferden sonra üst üste ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. Oynadığı 5 maçı da kazanan ve toplamda 36 gol atan Ampute Milli Futbol Takımı'mız, kalesinde sadece 2 gol gördü. Avrupa şampiyonluğunu kazanan Ampute Milli Futbol Takımı'nın bu başarısı Dünya'da büyük ses getirdi.



4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ''"Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda üst üste ikinci şampiyonluğu elde ederek büyük bir başarı hikayesi yazan Ampute Futbol Milli Takımımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Türkiye sizinle gurur duyuyor çocuklar." ifadelerini kullandı.



5

Ampute Milli Takımı şampiyonluğu coşkuyla kutladı.



6

Teknik direktör Osman Çakmak yaptığı açıklamalarda, "Kura çekiminde final tarihine baktım, fikstüre baktım ve 'Allah'ım 19 Eylül Gaziler Günü'ne denk geliyor.' dedim. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Benim gibi gazi olan arkadaşlarımın Gaziler Günü kutlu olsun. Avrupa şampiyonluğumuz Türk milletine armağan olsun. Yarın Allah nasip ederse saat 14.00'te İstanbul'dayız. Bir Falcao, Van Persie'yi binlerce kişi karşılıyor. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu, herkesi İstanbul Havalimanı'na bizi karşılaşamaya çağırıyorum. Tek isteğimiz bu." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR