Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: LGS başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başvurularının başladığını duyurdu.

18.03.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:22)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan LGS sınavının başvurularının başladığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre başvurular e-Okul üzerinden 29 Mart 2024 tarihine kadar alınacak.

LGS başvuruları başladı

Haber7’de yer alan habere göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci alımı için yapılacak merkezi sınavın tarihi belli oldu. Bu sınav, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında öğrenim gören öğrencileri hedef alacak ve 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Merkezi sınav başvuruları için süreç başladı ve öğrenciler, başvurularını 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapabilecekler. Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını ücretsiz olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: LGS başvuruları başladı

Okul müdürlükleri, öğrencilerin başvuru sürecinde rehberlik yapacak ve sınav başvurularını 1 Nisan 2024'e kadar onaylayacaklar. Yurt dışındaki e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını, kılavuzda yer alan formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının durumunu elektronik ortamdan kolaylıkla takip edebilecekler.

Sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

Sınavlar, il ve ilçelerde belirlenen okullarda düzenlenecek. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere dağıtılacak.

Öğrenciler, sınav günü yanlarında fotoğraflı ve onaylı giriş belgelerini bulundurmalı ve geçerli kimlik belgelerini de unutmamaları gerekiyor.

LGS sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal