OKULLAR MI KAPANIYOR? MEB 81 ilde kapatmaya gidecek! İlkokuldan liseye kadar her kademede geçerli

Yapılan son dakika açıklamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 81 ilde büyük bir heyecan yaratan karar paylaşıldı. Eğitim camiasında ortalığı karıştıracak haber duyuruldu.

16.03.2024-16:05 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-16:05) OKULLAR MI KAPANIYOR? MEB 81 ilde kapatmaya gidecek! İlkokuldan liseye kadar her kademede geçerli

Son dakika açıklaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ülkenin 81 ilinde akılları karıştıracak yeni bir kararı duyurdu. Yusuf Tekin’in görevine başlaması ile birlikte radikal bir karar alınmıştı. Türkiye’de eğitim sistemi temelden değişecek dendi. İşte Yusuf Tekin’in göreve başlamasıyla beraber ilkokuldan liseye kadar geçerli olacak kararların detayları… 

OKULLAR MI KAPANIYOR? MEB 81 ilde kapatmaya gidecek! İlkokuldan liseye kadar her kademede geçerli

İzinsiz kurumlar tek tek kapanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama doğrultusunda, herhangi bir izin belgesi almadan online şekilde eğitim veren üniversitelere ve liselere hazırlık kursu adı altında aktif faaliyet gösteren illegal nitelikte yapılar tek tek kapatılacak. İzin almayan kurumlara artık geçit olmayacağı duyurulan Bakanlık resmi sayfası üzerinde, izinsiz eğitim sağlanan kurumların hem velilere hem de öğrencilere ciddi risk teşkil ettiği açıkladı. Bu kurumların kesinlikle denetim altında tutulması gerektiğini, denetimsiz açılmasına izin verilmemesi konusu gündeme getirildi.

Resmi listenin dışında hiçbir yere güvenmeyin

Bakanlık tarafından konuyla ilgili hem velilere hem de öğrencilere büyük bir uyarıda bulunuldu. Bu tür kaçak yapılanmalara karşın oldukça dikkat edilmesi gerekliliği, MEB’in resmi sayfasında detaylı duyuru olarak paylaşıldı. Bakanlığın resmi sitesi üzerinden paylaşılan güvenilir kurs listelerine göz atılması gerektiği, diğer türlü büyük bir mağduriyetle vatandaşın karşı karşıya kaldığı aktarıldı. Velilerin ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için MEB tarafından resmi onaylanmış eğitim kurumları listesine göz atması önerildi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal