Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: LGS başvuru tarihleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Haziran ayında düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru tarihlerini açıkladı. Buna göre LGS başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

12.03.2024-11:10 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-17:35)

MEB tarafından düzenlenecek olan LGS 2024 için geri sayım devam ediyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan LGS’nin başvuru işlemleri 18-29 Mart tarihlerinde yapılacak. 

Haber7’nin yer verdiğine göre; Sınav katılımı isteğe bağlı olup, sınava girmek isteyen öğrenciler başvurularını çevrimiçi olarak yapabilecekler. Okul müdürlükleri, öğrencilere başvuru sürecinde rehberlik edecek ve sınav başvurularını 1 Nisan 2024 tarihine kadar onaylayacaklar. Ayrıca, yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, başvurularını resmi kılavuzda yer alan formu doldurarak yapabilecekler. Öğrenciler, başvuru durumlarını çevrimiçi olarak takip edebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: LGS başvuru tarihleri belli oldu

Giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

Başvuruların alınması ve onaylanmasının ardından fotoğraflı sınav giriş belgeleri öğrencilere teslim edilecektir. Fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile öğrenciler sınava katılacaktır. 

Sınavın birinci oturumunda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve öğrencilere 75 dakika süre verilecektir. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre tanınacaktır. Sınav sonuçları 28 Haziran'da meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal