Milli Eğitim Bakanı'ndan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Microsoft İş Birliğinde gerçekleştirilen Mesleki Gelişim Programı Dijital Sertifika Töreni'nde, öğretmenlerin teknolojik yeteneklerini geliştirme hususunda istikrarlı olduklarını dile getirdi.

08.09.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-15:07) Milli Eğitim Bakanı'ndan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakanlık ile Microsoft iş birliğinde, gerçekleştirilen 'Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Mesleki Gelişim Programı' kapsamında şu ana dek 53 eğitim programı yaptıklarını, 6 bin 100 öğretmenin bu programdan faydalandığını ve 4 bin 448 öğretmenin sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Bakan Selçuk, bu sayıları artıracaklarını belirtti.

Dijital dünyaya uyum sağlamanın eğitim için oldukça kritik olduğuna dikkat çeken Bakan Selçuk, 'Bulut bilişim, büyük veri, blok zinciri ve iş zekası gibi eğitim alanlarını gündeme getireceğiz. Öğretmenlere bu müjdeyi şimdiden verebiliriz. Bu alanlarda da yeni eğitimler açılacak' şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri gerektiğine işaret eden Bakan Selçuk, öğretmenlerin eğitimlere müracaatlarının yüksek olduğunu belirtti.

Pandemi döneminde ödün vermeden görev alan öğretmenlerin başarı öykülerine tanık olduklarına değinen Ziya Selçuk, Türkiye'nin dünyaya emsal olacak uygulamalara gittiğinin altını çizdi.

Bakan Selçuk, öğretmenlere sağlanan eğitimler her ne kadar bireysel ve mesleki boyutta olsa da bunların her alana yararı olacağını belirtti.

Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Erdem Erkul da Türkiye'nin başka ülkelere kıyasla uzaktan eğitimde daha çabuk aksiyon aldığına vurgu yaparak, bunun gelecekte dünyayla rekabette nasıl bir artı haline geleceğini anlattı.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı da program çerçevesinde, birinci fazın bittiğini belirterek, öğretmenlere yönelik yazılım, kodlama eğitimlerinde devam ettiklerini söyledi.

Açıklamaların akabinden Bakan Ziya Selçuk, çevrim içi bağlantıyla öğretmenlere dijital bir şekilde sertifikalarını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gazetecilerin uzaktan eğitim sürecinde yapılacak yüz yüze eğitimle ilgili sorusuna da 'Birtakım teknik hazırlıklarımız var, çok kısa süre içerisinde gereken açıklamalar yapılacak. Merak etmeyin' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal