Milli Eğitim Bakanı Salgın Sürecinde Devam Eden Eğitim İle İlgili Açıklamalar yaptı!

Milli Eğitim Bakanı katıldığı televizyon programında yüz yüze eğitimin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti.

04.11.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-13:51)

Son dakika gelen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okullarda kış aylarına yönelik yeni salgınla mücadele tedbirleri neler olacak? Vaka sayılarına göre yüz yüze eğitime ara verme planı var mı? Salgın dönemi, eğitim sisteminde kalıcı değişikliklere yol açabilir mi? Yeni öğretmen atamalarında nasıl bir takvim öngörülüyor? gibi merak edilen tüm soruları cevapladı.

KURALLAR UYGULANARAK OKULLAR AÇIK TUTULACAK

Dünyadaki çoğu ülkede artık okulların açık olduğunu ve yüz yüze olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı; "Dünyadaki gelişmelere baktığımız zaman okulların açık tutulması için her türlü önlem alınarak okulların açık tutulması hedef alınıyor. Okullar  bilişsel bilginin ötesinde kültür sanat eğitimi Spor etkinlikleri gibi çok sayıda şeylerin geliştiği bir otamadır. Sadece öğrenme ortamı olarak bakmamak gerekiyor okullara. Milli Eğitim Bakanlığı süreci başarılı şekilde yürüttü öğretmenlerimizin dijital ortamlarda deneyimleri olmamasına rağmen fedakârlıkla yönettiler. Maske mesafe ve hijyen kuralların ötesinde bir önlem yok bunlara uyarak okulları açık tutabiliriz. Okulların kapalı kalması eğitimde fırsat eşitliği yönündeki en büyük engeldir."

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN OKULLAR KAPANMAYACAK

Öğrencilerin evlerde sıkıldıklarını ve hem psikolojik hem fizyolojik olarak problem yaşadıklarını belirten Mahmut Özer açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Artık telafi edilemez bir noktaya gidiyordu. Dijital bağımlılıkları kiloyu çocukların psiko sosyal gelişimlerin nasıl telafi edeceksiniz? Türkiye’deki eğitim sistemi ülkenin evreni. Normalleşebilmek için eğitim ortamlarının normalleşmesi gerekiyor.

Okulları kapatma lüksümüz yoktur. Vakaların belli bir noktaya gelmesi için okulların açılmasını bekleyemeyiz. Okullar ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerlerdir. Türkiye’nin normalleşmesi için eğitimin normalleşmesi gerekiyor.

Bilişsel becerileri uzun vadede telafi etmenin çok daha büyük efor sarf ettiğin göze alarak en az hasar ile süreci normalleştirmek bir milli güvenlik meselesidir.

Sağlık Bakanlığı ile süreci birlikte yönetiyoruz. Öncelikle Sağlık Bakanlığı uyulması gereken kurallarla ilgili bir rehber hazırladı. Okulların temizlik ihtiyacı ile ilgili bütçemizi 10 kat artırdık. Okullarımızın yılın sonuna kadar temizlik ile ilgili hiçbir ihtiyaçlarını karşılıksız bırakmadık. Havalandırma ile ilgili maske ihtiyacı ile ilgili gerekli yatırımları yaptık."

İKİ DOZ AŞI OLAN ÖĞRETMENLERİN SAYISI YÜZDE 90'A YAKLAŞTI

Okulların açık kalmasının en önemli şartlarından birinin öğretmen sağlığı olduğunu belirten Mahmut Özer, okul ortamının çok özlendiğini belirtti. Mahmut Özer sözlerini şu şekilde devam ettirdi; "Okulların açık kalması ile ilgili 15’e yakın ile gittim. Çok farklı illere gittim ve şunu gördüm öğrenciler çok mutlu, gerçekten samimi mutlular devamlılıkla ilgili oranlar salgından önceki oranların üzerine çıktı. Bu şeyi gösteriyor; okul ortamının ne kadar özlendiği ve ihtiyacı. Velilerimiz de çok mutlu anneler de mutlu annelerimiz bu süreç içerisinde en çok fedakarlık yapanlar oldu. Öğretmenlerin aşılanma oranı yüksek, bir doz aşı olan öğretmenlerimizin oranı yüzde 93, iki doz aşı olan öğretmenlerimizin oranı da yüzde 87."

ARA TATİLDEN SONRA 6 VE 10’UNCU SINIFLAR DESTEKLENECEK

Tatil sonrası öğrencilere ücretsiz eğitim desteği verileceğini açıklayan Mahmut Özer bu kurslara tüm öğrencilerin katılmasını istediklerini belirterek şu sözleri söyledi; "Önceliğimiz yüz yüze eğitimde kararlı bir şekilde durmaktı. Bugünden geriye baktığımız zaman konuşmak kolay. Okulların açık kaldığın kamuya göstermemiz gerekiyordu, gösterdik. Kamuoyu ikna oldu paydaşlar ikna oldu. Velilerin ortaya konan sisteme güvendiği ve öğrencilerin okula geldiği gösteriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tüm süreçleri Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde devam ettiriyor. İlave destek programları da geliştirdik İlkokuldan 12. Sınıfa kadar öğrencilerimizin önceki kayıpları ile ilgili bir tekrar yapıldı tüm sınıf seviyelerinde tüm dersler ile ilgili. Daha sonra bizim akşamları destekleme uygulamamız var. 8 ve 12. sınıfların destekleme uygulamasını devreye aldık. Daha sonra 7 ve 11’i devreye soktuk. Geçen hafta kazanım değerlendirme uygulaması yaptık. Önümüzdeki hafta 15-19 Kasım tarihleri arasında bir haftalık tarih vereceğiz. Hem birinci dönemde birer hafta ara tatiller var. Burada müjde şu, tatilden sonra 6 ve 10. sınıflar içinde destekleme kurslarını açacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal