Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiren Büyük Proje İçin Tarih Verdi!

MEB ekim ayı sonunda başlatılmış olan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesinde büyük bir mesafe kat etti.

28.11.2021-13:39 - (Son Güncelleme: 28.11.2021-13:56) Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiren Büyük Proje İçin Tarih Verdi!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesinde büyük bir mesafe kat etti. Yıl sonunda hedefe ulaşmak adına yoğun çalışmaların yürütülmeye devam ettiği proje bünyesinde, bir ayda 3 bin 200 okula yeni kütüphane kurulmuş durumda. Bakan Özer bu önemli proje adına tarih paylaşırken, dikkat çeken açıklamalarda da bulundu.

YENİ KÜTÜPHANELER KURULMAYA BAŞLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesinde önemli bir mesafe kat edilmiş durumda. Öğrencilere okuma kültürünü kazandırmak, onları sorgulayan, araştıran, bilgi üreten bireyler olacak bir şekilde yetiştirmek ve okullar arasında yer alan imkan farklarını azaltma isteğiyle birlikte yeni kütüphaneler okullarda hızla kurulmaya başlanmış durumda.

BİR AYDA EN FAZLA KÜTÜPHANE AĞRI'DA KURULDU

Bir ay gibi oldukça kısa bir sürenin nihayetinde 5 ilde kütüphanesi bulunmayan okul kalmadı. Ağrı, Kırşehir, Nevşehir, Rize ve Siirt'te yer alan tüm kütüphanelerin kurulumu tamamlandı. Bir ayda en fazla kütüphane yapılan il, 554 kütüphane ile birlikte Ağrı oldu. 280 yeni kütüphane ile birlikte Erzurum ikinci sırada, 277 yeni kütüphane ile beraber İzmir üçüncü sırada, 246 yeni kütüphane ile de Ankara dördüncü sırada yer alırken 240 yeni kütüphane ile de Bitlis beşinci sırada yer aldı.


BAKAN ÖZER: TÜM İLLERDE ÇALIŞMALAR YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya yönelik yapmış olduğu açıklamada, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak adına yürütmüş oldukları çalışmalardan birinin de okullar arası imkân farklılıklarının azaltılması olduğunu sözlerine ekledi.

BAKAN ÖZER BÜYÜK PROJE İÇİN TARİH VERDİ

Bu kapsam bünyesinde başlatılmış olan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesine yönelik çalışmaların aralıksız bir şekilde sürmüş olduğunu belirten Bakan Özer, 'Proje kapsamında, tüm illerimizde çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Çalışmalar neticesinde bir ay gibi kısa sürede 3 bin 200 okulumuz yeni kütüphanelerine kavuştu. İnşallah bu projeyi yıl sonunda tamamlayacağız ve 2022 itibarıyla kütüphanesiz okul kalmayacak. Projeyi himayelerine alarak verdikleri desteklerden dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye şükranlarımı sunuyorum.' ifadelerini kullandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığının da projenin paydaşları arasında yer aldığını anımsatan Özer, kütüphanelerin kitap ihtiyacının giderilmesine katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte projeye destek sunan herkese de teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal