Milli Drone Savarlarla Hava Sahamız Korunacak

Türk Savunma Sanayisi, son yıllardaki geliştirdiği teknolojik çözümlerine bir yenisini daha ekledi. İnsansız hava araçları’nda (İHA) geldiği seviyeyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, bu konuda ürettiği Drone savar ile bir adım daha ileri gitti.

16.03.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-17:26)

Yerli savunma kuruluşları arasında bulunan Harp Arge’nin geliştirdiği drone savar, dolaşım halindeki yabancı İHA’lara karşı Türk hava sahasını korumak için tasarlandı. Daha önce denenmemiş bir metodla tasarlanan milli drone savar 3 kilometre mesafeden yabancı drone’ları gözleyebiliyor ve onları etkisiz hale getirebilme kabiliyetine sahip bulunuyor.

Gelecek dönemin en önemli savaş ve saldırı araçları arasında gösterilen drone’ları üretmek kadar onlara karşı savunma yapabilmek de büyük önem taşıyor. Bu kapsamda yeni yeteneklerle donatılan, gözetleme ve saldırı amacıyla kullanılan "drone"lara karşı Türk Savunma Sanayisi’nce yeni çözümler de üretiliyor.

Bu doğrultuda Harp Arge, yeni drone savar silah sistemi olan ES-60 Elektromanyetik Silah'ı geliştirmeyi başardı. Geliştirdiği anten teknolojisi sayesinde elektronik harp silahlarının boyut ve ağırlıklarını azaltan şirket, bu çabaların ilk uygulamasını da sonuca erdirmiş oldu.

Bu doğrultuda Harp Arge’nin geliştirdiği, yeni silah sistemi sadece 2,5 kilogram ağırlığına sahip olması ve 3 kilometre mesafedeki "drone"ları çok kısa sürede etkisiz hale getirebilme kabiliyeti ile çok önemli bir ilke de imza attı.

İlk Gösterimi Yapıldı

Yerlilik oranı yüzde 70'in üzerinde olan milli drone savarların güvenlik güçlerine ilk gösterimi gerçekleştirildi. ES-60’lar göreve hazır hale getirildi.

Ürünün tasarımı ve prototip çalışması üzerine uzun süredir çalışan şirket, yakın zamanda bünyesine katıldığı Ekba Holding tarafından yatırım aldı. Böylelikle drone savar projesi hayata geçirildi. Geliştirilen tüm ürünlerin Cemd Savunma çatısı altında bir araya getirilmesinin ardından seri üretim aşamasına geçilecek.

Bu arada Ekba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada da, "Milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak için yaptığımız savunma ve teknoloji yatırımlarımızla dünya ölçeğinde sonuçlar elde ettiğimiz için mutluyuz. Tasarım ve üretimini Harp Arge'nin yaptığı antenlerle dünyanın en küçük ve en güçlü drone savar sisteminin prototipini ürettik. Cemd Savunma bünyesinde kuracağımız üretim hatları ile yerli savunma ürünleri üreteceğiz." ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal