Milli Boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu'ndan Gümüş Madalya!

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 51 kiloda, finale kadar yükselmesinin ardından finalde Bulgar rakibi Stoyka Krasteva'ya mağlup oldu. Buse Naz Çakıroğlu, gümüş madalya kazanarak tarihe geçti.

07.08.2021-09:20 - (Son Güncelleme: 07.08.2021-09:40)

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks 51 kiloda tarihi bir başarıya imza atarak ilk madalyamızı kazandık. Buse Naz Çakıroğlu, gümüş madalyayı kazanarak bizleri gururlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Taylandlı rakibi Jutomas Jitpong'u çeyrek final karşılaşmasında 5-0 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başaran Buse Naz Çakıroğlu, yarı final karşılaşmasında ise Çinli rakibi Hsiao-Wen Huang'ı adeta ringden silen Buse Naz Çakıroğlu, bu karşılaşmada da aldığı 5-0'lık galibiyet ile adını Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boksta 51 kiloda finale yazdırarak bizleri gururlandırmıştı.

Milli boksorümüz Buse Naz Çakıroğlu'nun altın madalya için final müsabakasındaki rakibi ise Bulgar boksör Stoyka Krasteva olmuştu. Buse Naz Çakıroğlu, Bulgar rakibi Stoyka Krasteva’ya final karşılaşmasında mağlup olarak olimpiyat ikinciliği elde etti ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Buse Naz Çakıroğlu, kadın boksundaki ilk olimpiyat madalyasını Türkiye'ye getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal