Milli boksör Hatice Akbaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye'nin milli boksörü Hatice Akbaş 54 kiloda, Rumen rakibi Lacramioara Perijoc’u yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Mücadelenin ilk turda rakibini 4-1 yenmeyi başaran Hatice Akbaş, ikinci turda kaybetmiş olsa da son turu kazanıp dünya şampiyonu olmayı başaran isim oldu. Vatandaşlar Dünya şampiyonumuz Hatice Akbaş'ı araştırmaya başladı. İşte Hatice Akbaş hakkında merak edilenler...

20.05.2022-19:34 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-19:34) Milli boksör Hatice Akbaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında birinci olan milli boksörümüz Hatice Akbaş, 54 kilo ile 3. şampiyonluğu kazanması çok konuşuldu.  Rumen rakibini yenerek şampiyon olan Akbaş kaç yaşında? Hatice Akbaş nereli? Vatandaşları bu soruların cevabını aramaya başladı. İşte Hatice Aktaş hakkında merak edilenler...

Şampiyon boksör Hatice Akbaş hakkında merak edilenler

Babasının isteği üzerine 10 yaşında  muaythaiye başlamıştır. 21 yaşında olan Hatice Akbaş aynı zamanda boks ve kick boks ile ilgilenmektedir.

Hatice, muaythaide Türkiye ve Balkan, kick boksta Türkiye şampiyonluğu kazanmış, boksta ise 2016 senesinde düzenlenen Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olmuştur.

Kendisi 10 yaşındayken babasının spor salonu açtığını ve iki kardeşi ile birlikte o spor salonuna gittiğini söyleyen Akbaş, 2016 senesinde yıldızlarda ilk kez Türkiye Şampiyonası'na katıldığını ve şampiyon olduğunu, sonrasında milli takıma gittiğini ve Avrupa şampiyonu olduğunu, 2018 senesinde de uluslararası turnuvada şampiyon olduğunu anlattı.

Hatice Akbaş kimdir

Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal