Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali Vefat Etti

Yeniden Milli Mücadele Hareketi lideri ve Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Ankara'da 80 yaşında vefat etti.

15.01.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-11:17)

Yeniden Milli Mücadele Hareketi lideri Edibali'nin naaşı, 16 Ocak Pazar günü İstanbul'da bulunan Marmara İlahiyat Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak olan namazın ardından Üsküdar'daki Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedilecek.

MECLİS'TE DEVLET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Elde edilen bilgilere göre, Edibali için yarın Hacı Bayram Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınmasından sonra saat 15.00'te TBMM'de Devlet Töreni düzenlenecek.

NAKKAŞTEPE MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Edibali'nin naaşı, 16 Ocak Pazar günü İstanbul'da bulunan Marmara İlahiyat Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak olan namazın ardından Üsküdar'daki Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedilecek.

Aykut Edibali

AYKUT EDİBALİ KİMDİR?

Aykut Edibali 13 Nisan 1942 tarihinde Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini bu ilçede tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Yeniden Milli Mücadele isimli bir siyasi harekete öncülük etti. Buna ek olarak Yeniden Milli Mücadele, Bayrak, Pınar, Çınar, Gerçek, Çağrı gibi çeşitli dergilerde de yazılarını yayımladı. 1984 tarihinde Islahatçı Demokrasi Partisi'ni kurdu ve genel başkanlık makamına getirildi.

1991 yılında üçlü ittifak olarak adlandırılan Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ile Islahatçı Demokrasi Partisi'nin arasında gerçekleştirilen koalisyon içerisinde önemli çalışmalarda yer aldı. 19. dönemde Kayseri milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bir başka yandan da Islahatçı Demokrasi Partisi'nin ikinci olağan kongresinde Birlik Barış Partisi, Bayrak Partisi ve Millet Partisi IDP'ye katıldı. Ardından partinin yeni ismi Millet Partisi olarak tespit edildi. Buna ek olarak başkanlık görevine de Aykut Edibali seçildi.Yeniden Milli Mücadele Hareketi lideri Edibali'nin naaşı, 16 Ocak Pazar günü İstanbul'da bulunan Marmara İlahiyat Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak olan namazın ardından Üsküdar'daki Nakkaştepe Mezarlığı'na defnedilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal