Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? Millet İttifakı'nın adayları birbirlerini elemek için yarış içerisinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin liderleri çokça bir araya gelmişti. Fakat hala adayın kim olacağı netlik kazanmadı. Kılıçdaroğlu'nun attığı tweet gündeme oturdu. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, 'Anketler, en doğru ölçümler ve en hassas çalışmalar hangi adayı gösteriyorsa adayımız o olacak' demişti.

12.03.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-10:26) Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? Millet İttifakı'nın adayları birbirlerini elemek için yarış içerisinde

İbrahim Turna| Özel Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Seçimler 2023 yılında yapılacak' dedi ancak şimdiden ittifaklar oluşmaya başladı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin liderleri çokça bir araya gelmişti. Fakat hala adayın kim olacağı netlik kazanmadı. Muhalefet partilerinin genel başkanlarının gözleri muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına çevrildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklama sosyal medyada viral oldu.

İşte o açıklama: 'Cumhurbaşkanı adayı 6 liderden biri olacak ama kimin olacağı belli değil.' Bu haber ile birlikte akıllara 'Millet İttifakı'nın' birbirlerini elemek için yarış içerisinde olduğu düşünülüyor.


Kılıçdaroğlu yeşil ışık yakmıştı

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna şu cevabı vermişti: 'İttifak kabul ederse bundan (cumhurbaşkanı adayı olmaktan) onur duyarım. Bu konu hiç konuşulmadı. Bireysel olarak karar vermek doğru değil. İttifakın kendi içindeki özel görüşmeleri kamuoyu ile paylaşmak kolay değil. Akşener, başbakanlığa yakışır. Deneyimi vardır. Bakanlık da yapmıştır. Yetkilerin bir kişide toplanması asla ve asla doğru değildir.'


Adayımızı anketler gösterecek

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının tarafsız olacağını söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel , 'O sıfatı kazanan kişinin partisi olmayacak, toplumu bölmeyecek. Kimseyi şeytanlaştırmayacak, aksine kucaklaştıracak, kardeşleştirecek ve kendinden çok ötekinin hakkını savunacak' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 yıldır mecliste vekaletini yürüttüğünü söyleyen Özel, şu şekilde konuşmuştu:

Yerine imza atıyorum, yerine söz veriyorum. Ancak şunu bilin ki genel başkanın kendi yaklaşımıdır. Genel Başkan “Aday olmak için bütün ittifak ortaklarının tamamının tam mutabakatı varsa onur duyarım” diyor. Ayrıca “Bizim göstereceğimiz adayın kaybetme lüksü yoktur” diyor. Bunun için bütün anketler en doğru ölçümler ve en hassas çalışmalar hangi adayı gösteriyorsa adayımız o olacak. Ama herkes emin olsun ki Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı bu ülkenin 13’üncü cumhurbaşkanı olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal