Milano Moda Haftası

Milano moda haftası şubat ayında başlayan ve bir hafta süren defilerledir. Önümüzde sezonların trend parçaları bu defilelerde tanıtılır ve farklı şehirlerde yapılır.

14.07.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-17:00) Milano Moda Haftası

Paris, New York, Londra ve Milano’da düzenlenen defilelerde öne çıkan tasarımlar da oldukça farklıdır. Milano moda haftasında İtalyan stilinin sofistike parçaları podyuma taşınır. 2020/2021 Milano moda haftasında neler yaşandı? Ünlü tasarımcılar modanın yönünü nasıl belirledi? Modayı yakından takip edenler için merak edilen tüm detayları hazırladık!

Milano Moda Haftasında Öne Çıkan Parçalar Neler?

Moda haftası New York’ta başlamış ve Milano moda haftasıyla devam etmişti. İtalyan stilinin eşsiz tasarımları podyumda fırtınalar estirirken modaya da yön vermeye devam ediyor.

  • İtalyan stilinin önemli temsilcilerinden Brunello Cucinelli, tasarımlarında feminen ve maskülen parçaları bütünleştiren parçaları ön plana çıkardı. Maskülen stilin vazgeçilmez parçalarından olan çizgili pantolonlar ve blazer ceket yeni sezonda da karşımıza çıkıyor.
  • Gucci bu hafta adeta şov yapan tasarımları podyumlara taşıdı. 60’lı yıllara geri dönüş olan tasarımları arasında uzun elbiseler, takımlar ve farklı ayakkabı stilleri öne çıktı.
  • İtalyan stilinin kadının gücünü yansıtan tasarımlardan oluştuğunu söylemek yanlış olmaz. Prada bunu podyumda en iyi yansıtan tasarımlara imza atıyor ve feminenliği bir güç olarak sergiliyor.
  • Cazibeli, taşlı, gösterişli, renkli tasarımlar karşımıza çıkıyor. Püsküllerle hareket kazandırılan kıyafetler önümüzdeki sezon sıklıkla kullanılacak gibi görünüyor.
  • Seksi detaylarla dikkat çekmeyi başaran Fendi Milano moda haftasında kadın gücünü temsil eden tasarımları podyuma taşıdığını açıklamıştı. Klasik kesimli bu modeller arasında uzun etekler ön plana çıkıyor.
  • Sokak stilini hiç yansıtmayan ve bunu kullanan var mı diyeceğimiz parçalar Moschino tarafından podyuma taşındı. Moda haftasının en eğlenceli kıyafet tasarımlarında renkler ve desenler ön plana çıkarıldı.

Milano Moda Haftasının Sokak Stili Nasıl?

Milano moda haftası diğer defilelere göre sokak stilini daha az yansıtan tasarımları kullanıyor. Ancak modaya yön veren bu tasarımlara ufak dokunuşlar yapılacak ve önümüzde sezon yansımalarını fazlasıyla göreceğiz. 2020/2021 sezonunun önemli parçaları feminenliğini öne çıkaran detaylara yer verilen kıyafetlerdi. Moda sektöründe bir süre kadınların cazibeli görünmesi gerekmediği gibi feminist düşünceler hakim olsa da yeni tasarımlar adeta kadının gücünü güzelliğiyle öne çıkarıyor. Podyumdaki yansımalar sokağa bralet, büstiyer gibi iş giyim parçalarının hacimli kürklerle birleştirilmesi olarak yansıyacak. Blazer ceket içinde büstiyer kullanma modası ise popülerliğini korumaya devam edecek. Derin dekolte ve yırtmaç yerine omuzları güçlü gösteren cazibeli tasarımlar sokağa taşınıyor.

Milano Moda Haftasının Farklı Nedir?

Moda haftaları yeni sezona yön verecek kıyafetlerin bir hafta boyunca podyumda sergilendiği günlerdir. Tüm moda haftalarında farklı parçalar ön plana çıktığı için hepsini izlemek ayrı bir heyecan yaratıyor. Milano moda haftası diğer haftalardan farklı olarak sofistike yansımalara yer veriyor. İtalyan moda stilinin yansıtıldığı moda haftasında saç, makyaj, aksesuar gibi tüm detaylar oldukça gösterişli tasarımlarla podyuma taşınıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal