03.05.2022-13:47 (Son Güncelleme:03.05.2022-14:04)


1

Her gün taze sebze ve meyve tüketmeyi ihmal etmeyin.



2

Buzdolabında tutulmamış ve bayatlamış gıdalar tüketmeyin.



3

Soya, mantar, sarımsak ve soğan tüketmeniz, mide kanseri riskini azaltıyor. Bu besinleri düzenli olarak yemeyi alışkanlık haline getirin.



4

Akdeniz tipi beslenmeye özen gösterin.



5

Mangalda yanmış etlerin tüketiminden kaçının.



6

Obezite mide kanseri riskini artırıyor. Fazla kilolarınız varsa, sağlıklı bir diyetle ideal kilonuza ulaşın.



7

Egzersiz yapmak da riski azaltan bir başka önemli faktör. Haftada en az 3-4 gün, 45’er dakika egzersiz yapın.



8

Gıda tüketiminde hijyene dikkat edin. Örneğin, sebze ve meyveleri yemeden önce iyi yıkamalı ve üzerindeki kimyasallardan arındırmalısınız.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR