22.03.2021-14:28 (Son Güncelleme:22.03.2021-14:28)


1

Sağlığa iyi gelen meyveleri sizlerle için derledik. Listenin en sonundan başlayarak bu meyveleri sizlerle paylaşalım. Listenin en sonunda limon yer alıyor. Limonu sade yiyen de olabilir. Yada salatasına katan da. Tercih sizin tabi.



2

Kızılcıklar oldu mu? Selelere doldu mu? şarkısından devam edersek, listenin 9. sırasında da kızılcık geliyor. Kızılcık içerdiği C vitaminiyle vazgeçilmez meyveler arasındadır.



3

Yaz meyvesi denilince akla gelen ilk isim kuşkusuz Çilektir. Çileğin faydalarına gelirsek, sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır, diş etlerini güçlendirir, ağız kokusunu giderir. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.



4

Diğer bir meyvemiz Mango. Mango iyi bir folat kaynağıdır. B vitamini ve A, C, K ve E vitaminleri barındırır. Bu vitaminlerin hepsi de bağışıklığı artırmaya yardımcı olur. Mango, tümü sağlıklı kalp fonksiyonunu destekleyen magnezyum, potasyum ve antioksidan mangiferini içerir.



5

Listenin diğer bir adayı Nar, Bu meyvemiz Antioksidan zenginidir, C vitamini kaynağıdır, Kanseri önler, Hafızayı korur, Sindirim hastalıklarının gelişmesine engel olur, Vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.



6

Listenin 5. sırasında Elma yer alıyor. Elma; içerdiği besin lifi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kabızlığı önler. A, C, E ve antioksidan içermesi nedeniyle cildi besler yaşlanmayı geciktirir.



7

Yaban mersini ilk 4. sırada yer alıyor. Yaban mersini, idrar yollarını temizler, Görme kaybına faydalı, Beyin sağlığını korur, Kalp hastalıklarından korur, Sindirim sistemini düzenler, Kanserden korur ve doğal antidepresandır.



8

Sıra son günlerin popüler meyvelerinden birine geldi. Avokado, içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar ile sağlık için son derece faydalı bir meyvedir. Vücudun yağda çözünür vitaminleri emmesine yardımcı olur ve diğer besinlerle birlikte tüketildiğinde biyoyararlılığı yükseltir. Avakado ayrıca kolesterol ve kan trigliserit seviyelerini dengeler.



9

İlk sıraya bir adım kala. İkinci sırada Turunçgiller kadar C vitamini içeren ananas yer alıyor. Ananas, A, B1, B3, B6 vitaminleri, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, potasyum, demir, manganez, kalsiyum, bakır, çinko, folat ve fosfor barındırmaktadır. Yüksek lif oranı sayesinde tok tutan ve bu özelliğiyle kilo vermeye yardımcı ananas, enerji kaynağıdır.



10

Şimdi ise, listenin ilk sırasındayız. Greyfurdun içerdiği vitamin ve mineraller, Bağışıklık sistemini güçlendirir, Kanser gelişimini önler, Kalp sağlığını korur, İnsülin direncini azaltır ve sindirim sistemine iyi gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR